Guvernul din Bavaria este vizat de o anchetă privind afaceri cu măşti medicale la suprapreț

Guvernul din Bavaria este vizat de o anchetă privind afaceri cu măşti medicale la suprapreț

Guvernul landului german Bavaria, condus de Markus Söder (foto), liderul Uniunii Creştin-Sociale (CSU), filiala regională a Uniunii Creştin-Democrate (CDU), partidul cancelarului Angela Merkel, este vizat de o investigaţie privind nereguli în achiziţionarea de măşti medicale, afirmă surse locale.

ℹ️ În imagine apare Markus Söder alături de cancelarul austriac Sebastian Kurz, care este și el vizat de o anchetă anticorupție.

Procurori din München au descins, miercuri, la sediul Ministerului Sănătăţii din landul Bavaria, afirmă surse citate de publicaţia Süddeutsche Zeitung.

Procurorii suspectează că Ministerul Sănătăţii din Bavaria a achiziţionat, la începutul pandemiei, în martie 2020, un milion de măşti medicale de la firma elveţiană Emix la preţuri foarte mari. Preţul de achiziţie al măştilor de tip FFP2 a fost de 8,9 euro bucata, deşi în acel moment existau preţuri mai mici la firme din Bavaria.

ADVERTISING

Ancheta a fost declanşată în contextul în care un deputat social-democrat local, Florian von Brunn, a făcut o sesizare în acest caz în februarie 2021.

Ministerul Sănătăţii din Bavaria nu a făcut niciun comentariu pe această temă.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇