Guvernul a prelungit starea de alertă cu 30 de zile. Ciucă infirmă ”fake-news-urile” prin care se anunță că intrăm în lockdown

Guvernul a prelungit starea de alertă cu 30 de zile. Ciucă infirmă ”fake-news-urile” prin care se anunță că intrăm în lockdown

Executivul a aprobat hotărârea prin care starea de alertă pe întreg teritoriul României se prelungeşte cu 30 de zile, începând cu data de 14 decembrie, au informat, vineri, reprezentanţi ai Guvernului.

Hotărârea de Guvern a fost adoptată conform propunerilor aprobate joi în şedinţa Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU).

Hotărârea 58 a CNSU păstrează restricţiile şi măsurile de protecţie sanitară existente, la care se adaugă una referitoare la organizarea şi desfăşurarea activităţilor operatorilor de transport pe cablu de pe pârtiile de schi, în condiţiile care vor fi stabilite prin ordin comun al miniştrilor Sănătăţii şi Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri.

ADVERTISING

Premierul interimar, Nicoale Ciucă, a precizat, la începutul ședinței de guvern, că nu vor exista măsuri suplimentare față de cele aflate în vigoare și a ținut să infirme zvonurile potrivit cărora țara noastră ar urma să intre în lockdown.

”Nu se produc modificări în starea de alertă. Se introduce doar măsura privind funcționarea telecabinelor. Va fi un ordin comun al ministrului Sănătăţii şi al ministrului Economiei. Infirmăm si fake-news-urile prin care se anunța că se intră din nou în lockdown”, a spus Ciucă la începutul ședinței de guvern.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Premierul interimar a subliniat că în continuare se va lua decizia de carantinare a localităților unde rata de pozitivare este mare și a adus în discuție și situația din București.

Continuăm partea de decizii privind carantinarea unor localități. Avem o cifră constantă, avem o creștere de până la 35 de localități carantinate. Avem o situație legată de creșterea numărului de pozitivări la nivelul Capitalei”, a spus Ciucă.

ADVERTISING

Referitor la București, secretarul de stat Raed Arafat a subliniat că din 6 decembrie și până ieri s-au înregistrat 9.070 de cazuri noi de Covid.

Șeful DSU a atras atenția că va fi o presiune mult mai mare pe sistemul sanitar și vor exista în continuare cazuri de pacienți transferați din București către alte spitale din țară.

”La nivelul Bucureștiului, dacă luăm situația din 6 decembrie și până ieri, avem 9.070 cazuri suplimentare. Vom avea o presiune mai mare pe sistemul sanitar, vom avea în continuare pacienți transferați din București”, a spus Arafat.

Cu toate astea, nu s-a luat încă o decizie de carantinare a Capitalei. Arafat spune că a discutat cu prefectul Bucureștiului și s-a decis intensificarea controalelor și discuții cu managerii de spitale.

”Am discutat cu prefectul Capitalei, am stabilit că vom avea o ședință cu șefii de spitale. În rest, s-a decis intensificarea controalelor. DSP urmărește situația la București, pentru că incidența nu e singurul factor care decide carantinarea. Sunt mai mulți factori”, a afirmat Arafat.

La rândul său, premierul interimar Nicolae Ciucă a subliniat că va cere ANSVSA să verifice activitatea în piețe.

Totodată, el a făcut apel la populație să respecte măsurile impuse de autorități, pentru a preveni răspândirea coronavirusului.

”Trebuie să dăm un mesaj tuturor că intră în responsabilitatea fiecăruia dintre noi să respectăm măsurile astfel încât să limităm răspândirea virusului. Oamenii au puterea să înțeleagă cât de critică este situația”, a conchis Nicolae Ciucă.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇