Ciucă spune că Guvernul interimar nu poate impune restricţii noi pentru sărbători (Video)

Ciucă spune că Guvernul interimar nu poate impune restricţii noi pentru sărbători (Video)

Premierul interimar Nicolae Ciucă a anunţat, joi, că Guvernul are puteri limitate aşa că nu poate impune noi restricţii înainte de Crăciun, aşa cum s-a întâmplat deja în multe alte state europene.

Ciucă a fost întrebat de reporteri dacă are de gând să înăsprească măsurile menite să combată răspândirea Covid înainte de sărbătorile de iarnă.

Premierul interimar a subliniat că Guvernul are acum limitări, pentru că nu este un Executiv cu puteri depline.

"Guvernul interimar nu poate să ia decizii care să modifice foarte mult prevederile stării de alertă în care ne găsim", a explicat Ciucă.

ADVERTISING

Acesta a menţionat că joi după amiază are loc o şedinţă a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, unde se va discuta despre situaţia epidemiologică.

"În această după-amiază va avea loc şedinţa Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă. De asemenea, este o analiză la nivelul Comitetului de specialitate, care analizează toate aceste aspecte care vor determina decizii la nivel guvernamental.

Ceea ce vă pot spune este că Guvernul interimar pe care-l conduc în acest moment nu poate să ia decizii care să modifice foarte mult prevederile stării de alertă în care ne găsim. Ca atare, în următoarea şedinţă de guvern vom adopta o hotărâre de guvern în care prelungim starea de alertă cu măsurile şi indicatorii prevăzuţi în cea precedentă", a declarat Ciucă.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe
Declarații susținute de prim-ministrul interimar Nicolae-Ionel Ciucă

Declarații susținute de prim-ministrul interimar, Nicolae-Ionel Ciucă, după participarea la evenimentul de semnare a acordurilor de cooperare dintre Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane (ANTIP) și Biserica Ortodoxă Română, respectiv, Primăria Municipiului București, pentru combaterea și prevenirea traficului de persoane și protecția victimelor#NicolaeIonelCiuca #ANTIP #BOR #PMB

Posted by Guvernul României on Thursday, December 10, 2020

Iată ce decizii au luat alte state UE:

Cum vor arăta sărbătorile în Spania: Se pot întâlni cel mult 10 persoane, dar nu au voie să se sărute, iar deplasările între regiuni sunt interzise

Italia interzice petrecerile în aer liber de Revelion: Vom sărbători acasă

Italia mută mai devreme slujba de Crăciun şi interzice deplasarea între regiuni de sărbători

Cum va arăta Crăciunul în Germania: Petreceri cu cel mult 10 persoane. Barurile şi restaurantele sunt închise

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇