Vlad Voiculescu spune că trebuie luată în considerare carantinarea Bucureştiului. UPDATE Cum îi răspunde Nicușor Dan

Vlad Voiculescu spune că trebuie luată în considerare carantinarea Bucureştiului. <span style="color:#ff0000;font-size:100%;">UPDATE</span> Cum îi răspunde Nicușor Dan

Preşedintele PLUS Bucureşti Vlad Voiculescu, care nu a preluat încă funcţia de viceprimar, apreciază că ar trebui luată în considerare carantinarea municipiului Bucureşti şi a anunţat că va avea o discuţie cu primarul general, Nicuşor Dan, în acest sens.

Publicitate

”Aproape 10.000 de cazuri în ultimele şapte zile, terapiile intensive sunt pline în spitalele din Bucureşti, asta ştim deja. Cu siguranţă, dacă lucrurile continuă aşa, lucrurile nu par să meargă în direcţia bună, cu siguranţă va trebui luată în considerare, inclusiv, solicitarea de carantină”, a declarat, marţi, la Europa FM, Vlad Voiculescu.   

Acesta a precizat că va avea o discuţie în acest sens cu primarul general, Nicuşor Dan, din calitatea sa de consilier general, întrucât nu a preluat încă funcţia de viceprimar.   

Publicitate

UPDATE 22:15 - Vorbind ulterior pe acest subiect, Nicușor Dan a spus că la acest moment nu se pune problema de carantinarea Capitalei, dar a admis că discuții pe subiect vor fi.

„Carantina se impune atunci când un anumit indicator trece de un anumit nivel. Nu suntem încă acolo. Indicatorul acesta spune în linii mari câte persoane sunt infectate. În București indicatorul este în jur de șase și nu se impune în acest moment carantinarea. Nicidecum Bucureștiul nu intră în carantină. Este ultima ipoteză… pentru moment nu se pune problema”, a declarat primarul Nicușor Dan.

Edilul șef a mai declarat că, probabil, virusul în București se transmite prin intermediul transportul în comun, urban și interurban, dar și la locul de muncă unde oamenii sunt mai puțin prevăzători. El a mai spus că autoritățile vor face tot ce este posibil ca să nu oprească economia din București.

„București este un motor economic, facem ce ține de noi ca să nu-l oprim”, a precizat Nicușor Dan.

Despre declarația lui Voiculescu, Dan a comentat sec: „Este o opinie exprimată în spațiul public, trebuie să o luăm exact așa cum a fost dată, știm cu toții că această ipoteză există”.

La ultima raportare au fost anunţate 1.946 noi cazuri de infectare în Capitală, incidenţa în ultimele 14 zile fiind 6,56 la mia de locuitori.   

Numărul total al îmbolnăvirilor a ajuns la 77.796 în București de la debutul pandemiei. 

Vezi bilanțul de azi: Record de decese de coronavirus: 213 pacienţi au murit în 24 de ore. În stare gravă, se află alţi 1.276 (Infografice)

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇