Un nou focar de COVID-19 la Spitalul Floreasca din București, în rândul personalului medical

• Zeci de medici și asistente de la Spitalul Floreasca din București s-au infectat cu noul coronavirus.

• Personalul medical acuză conducerea că nu a asigurat echipamentele necesare.

• Reacția conducerii? Neagă orice acuzație.

• La acest spital a mai fost un focar de COVID-19 în luna august.
Un nou focar de COVID-19 la Spitalul Floreasca din București, în rândul personalului medical

Focar de COVID-19 la Spitalul Floreasca din Capitală, cea mai mare unitate de primiri-urgențe din țara noastră: peste 40 de medici și asistente s-au infectat cu noul coronavirus în doar câteva zile.

România a trecut de 500.000 de cazuri de COVID și 12.000 de morți. Bilanț cu peste 8.000 de îmbolnăviri și un nou record la ATI (Infografice)

În timp ce personalul susține că acest focar a izbucnit din cauza echipamentelor de protecţie de slabă calitate, conducerea neagă orice acuzație.

„Primeam cinci măști FFP2 pe lună, pe care trebuia să le numerotăm de la 1 la 5. În fiecare tură trebuia să luăm câte o mască, pe care o purtam toate cele 12 ore. Acele măști FFP2 au fost problema infectării în masă - erau ori neconforme, ori cu supape dezlipite. În plus, trebuiau folosite cam de trei ori pe lună. Noi am semnat o notă internă că așa vom face. (...) Superiorii ne-au zis că nu ne-am protejat noi bine, că suntem niște tâmpiți”, a explicat sub protecția anonimatului unul dintre medicii de la Spitalul Floreasca, infectat cu noul coronavirus, pentru Știrile TVR.

ADVERTISING

Dar cum explică purtătorul de cuvânt al unității medicale faptul că, în 3-4 zile, peste 40 de cadre medicale s-au prezentat la camera de gardă cu simptome specifice COVID?

„Echipamentele pe care le avem sunt echipamentele pe care le cumpără spitalul. Din momentul în care am început să primim mai mulți pacienți cu COVID, a început să crească și această îmbolnăvire în rândul personalului. Discutăm însă de șase medici angajați și de 18 rezidenți, și de asemenea discutăm de 18 asistenți și doi ambulanțieri. Această îmbolnăvire s-a produs pe parcursul a zece zile”, a spus Bogdan Opriță, purtătorul de cuvânt al spitalului, care a negat orice acuzație la adresa conducerii.

ADVERTISING

Reamintim că la Floreasca a fost focar COVID și în luna august. Atunci o secție de chirurgie a fost închisă, după ce 15 angajați au fost testați pozitiv.

Citește și:

România va avea vaccin anti-COVID pentru 10,7 milioane de persoane

Noi detalii despre vaccinarea anti-Covid: E gratuită și voluntară. Se dorește imunizarea a peste 13 milioane de români în 6 luni

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇