Restaurantele și cluburile care nu respectă măsurile Covid vor fi închise. Guvernul a modificat legea

Restaurantele și cluburile care nu respectă măsurile Covid vor fi închise. Guvernul a modificat legea

Guvernul a aprobat modificarea Legii nr. 55/2020 prin care ar putea fi suspendată activitatea restaurantelor și cluburilor care nu respectă măsurile Covid.

„Guvernul a aprobat modificările la Legea 55, proiectul de lege care merge în Parlamentul României. Este vorba despre acea prevedere prin care operatorii economici care nu respectă legislaţia în vigoare, ştiţi foarte bine despre ce este vorba, pot să fie închişi pe o perioadă scurtă la început şi, după aceea, pe o perioadă mai lungă. Este nevoie de efortul tuturor în această perioadă”, a afirmat Florin Cîţu, într-o conferinţă de presă susţinută joi la finalul şedinţei de guvern. 

ADVERTISING

Astfel, dacă aceștia vor repeta încălcarea măsurilor, activitatea lor ar putea fi suspendată pe termen mai lung.

„În cazul repetării la acelaşi sediu principal sau secundar, într-un interval de 15 zile de la constatarea precedentă, a contravenţiei, pe lângă sancţiunea contravenţională principală, agentul constatator dispune şi sancţiunea contravenţională complementară a închiderii temporare, pe o durată de 15 zile, a sediului în care operatorul economic desfăşoară activitatea fără respectarea condiţiilor stabilite”, conform proiectului de lege aprobat joi de către Executiv. 

ADVERTISING

Totodată, agentul constatator poate dispune şi sancţiunea contravenţională complementară a închiderii temporare, pe o durată de 30 de zile, a sediului principal sau secundar.

„Aplicarea sancţiunii contravenţionale complementare se materializează prin afişarea de către agentul constatator, în locuri vizibile în interiorul sediului închis temporar, a următorului mesaj: «Acest spaţiu este închis temporar, până la data de ________ inclusiv, din cauza nerespectării măsurilor dispuse pentru diminuarea efectelor pandemiei de COVID-19», potrivit sursei citate. 

ADVERTISING

De asemenea, proiectul de lege prevede că plângerea împotriva procesului-verbal de constatare a contravenţiei şi de aplicare a sancţiunii nu suspendă executarea sancţiunilor contravenţionale complementare aplicate.

Legea intră în vigoare la 10 zile de la data publicării în Monitorul Oficial.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇