Grupul Wagner a trimis un baros pătat cu sânge Parlamentului European (Video)

Grupul Wagner a trimis un baros pătat cu sânge Parlamentului European (Video)

Liderul renumitului grup de mercenari Wagner, care are legături cu Kremlinul, a declarat că a trimis un baros pătat cu sânge Parlamentului European, ca o amintire întunecată a uciderii îngrozitoare a unui luptător.

Gestul amenințător al lui Evgheni Prigojin a venit în timp ce Parlamentul European se pregătea să condamne Wagner într-o rezoluție fără caracter obligatoriu, după ce a calificat Rusia drept „sponsor al terorismului”, scrie Moscow Times.

Firma Concord a lui Prigojin a spus că a discutat despre votul anticipat al Parlamentului UE cu comandanții grupului Wagner și a decis să răspundă cu ceea ce Prigojin a descris drept o „valiză informativă”.

ADVERTISING

Miercuri a apărut o înregistrare video în care un asociat al lui Prigojin apare ținând o cutie de vioară care conținea un baros cu inscripția „PMC Wagner” și pete artificiale de sânge pe mâner.

Arma este o aluzie la un alt videoclip care a apărut luna aceasta, în care un presupus dezertor Wagner a fost lovit cu un baros după ce a fost recapturat.

Prigojin a lăudat inițial uciderea luptătorului, dar mai târziu a negat implicarea grupului Wagner, dând vina pe serviciile secrete ale SUA fără a furniza dovezi.

ADVERTISING

Barosul a fost dat unui grup de bloggeri militari pro-război pe care presa rusă l-a asociat anterior cu așa-numita „fermă de troli” a lui Prigojin.

„Valiza informativă care urmează să fie trimisă Parlamentului European a fost predată unui reprezentant al Cyber ​​Front Z”, a spus Concord, într-o scurtă declarație pe rețelele sociale.

Cyber ​​Front Z a apărut în aplicația de mesagerie Telegram în primele zile ale invaziei Ucrainei de către Rusia, cu o campanie de recrutare de specialiști și designeri IT, precum și „comentatori de rețele sociale” și „spammeri”. În prezent, se mândrește cu peste 100.000 de abonați pe canalul său pro-război.

ADVERTISING

Organizația pentru drepturile prizonierilor, Gulagu.net, a identificat persoana care a fost filmată în timp ce prezenta cazul ca fiind avocatul Wagner din Sankt Petersburg, Igor Yeliseyev.

Parlamentul UE va vota joi o rezoluție de condamnare a „crimelor odioase” comise de Wagner și va îndemna Rusia să-și retragă membrii din estul Ucrainei și din Crimeea anexată.

Site-ul web al Parlamentului European a fost lovit de un atac cibernetic, revendicat de hackerii pro-ruși, miercuri, la scurt timp după rezoluția prin care desemna Rusia drept stat „sponsor al terorismului”.

Comisarul rus pentru drepturile omului a declarat că este verificată autenticitatea înregistrării video în care se vede cum dezertorul Wagner, care fusese deținut înainte de a fi recrutat, este ucis.

Prigojin a fost filmat recrutând personal prizonieri din toată Rusia pentru a se alătura grupului Wagner pentru a lupta în Ucraina.

În septembrie, el a recunoscut că a fondat Wagner în 2014, după ce ani de zile a negat legăturile cu organizația de mercenari.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇