Parlamentul European a fost atacat de hackeri ruși: „Atât poate un regim criminal!”

Parlamentul European a fost atacat de hackeri ruși: „Atât poate un regim criminal!”

Parlamentul European a fost lovit de un atac cibernetic la câteva ore după ce a votat pentru declararea Rusiei drept stat sponsor al terorismului. Grupul de hackeri ruși Killnet a revendicat atacul.

Jaume Duch, un purtător de cuvânt al Parlamentului UE, a declarat că site-ul instituției a fost indisponibil din cauza unui atac DDOS (distributed denial-of-service).

Și președintele PE, Roberta Metsola, a confirmat atacul.

„Site-ul Parlamentului European este vizat de un atac cibernetic sofisticat. Un grup pro-Kremlin l-a revendicat. Experții noștri IT lucrează să-l respingă și să ne protejeze sistemele. Asta, după ce am declarat Rusia stat-sponsor al terorismului. Răspunsul meu: Slava Ukraini”, a scris Metsola pe Twitter.

ADVERTISING

O replică a avut și europarlamentarul român Dacian Cioloș: „Am votat astăzi rezoluția prin care numim Rusia stat sponsor al terorismului și de câteva ore serviciile informatice ale Parlamentului European sunt supuse unui atac informatic. Atât poate un regim criminal: să amenințe și să atace pe oricine are sau își dorește libertate și democrație.

Ziua 273 de război: Kievul e din nou bombardat și Liovul a rămas complet fără lumină. Două centrale nucleare sunt scoase din uz. Pană masivă de curent și în Moldova

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇