Golden Gate-ul de la Brăila se scufundă. Tasarea e vizibilă cu ochiul liber (Video)

Golden Gate-ul de la Brăila se scufundă. Tasarea e vizibilă cu ochiul liber (Video)

Proiectat să aibă o durată de viaţă de 120 de ani, podul suspendat peste Dunăre de la Brăila, supranumit Golden Gate-ul românesc, a început să se scufunde, la nici 8 luni de la tăierea cu mare fast a panglicii.

Podul inaugurat pe 6 iulie cu un alai de demnitari în frunte cu Klaus Iohannis a avut de atunci numeroase probleme, de la șuruburi nestrânse, la fisuri la structura de rezistență despre care CNAIR a spus că sunt cauzate de erori de execuție.

Acum au apărut tasări la rampa de urcare pe pod de pe malul brăilean, viaduct care face legătura cu blocurile de ancoraj. Tasările au apărut din toamna anului trecut, dar acum sunt vizibile cu ochiul liber, reprezentanții CNAIR anunțând că sunt în acest moment mai mari de 10 centimetri, potrivit Monitorul de Brăila.

ADVERTISING

Constructorul, asocierea de firme Webuild SPA și IHI Infrastructure Systems LTD, a început lucrări de forare la piciorul pilonului viaductului prin care se face urcarea pe pod dinspre DN 2B, pentru a încerca stoparea acestor tasări.

„Ori nu au făcut o consolidare bună a terenului, ori este o pungă de apă”, a declarat pentru sursa citată purtătorul de cuvânt al CNAIR, Alin Șerbănescu.

Până în acest punct blocurile de ancoraj nu au fost afectate, dar dacă se ajunge la această situație, întreaga construcție va fi compromisă.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

„După stoparea tasărilor, constructorul va trebui să refacă planeitatea, să încarce până la cotă”, a mai spus reprezentantul CNAIR.

Podul de la Brăila se scufundă

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇