Germania își suplimentează forțele cu care asigură poliția aeriană a NATO în România

Germania își suplimentează forțele cu care asigură poliția aeriană a NATO în România

Germania a anunțat că își va extinde forțele cu care asigură misiunea de poliție aeriană desfășurată de NATO în România.

Anunțul a fost făcut pe Twitter de ministrul german al Apărării, informează CNN.

”Deja am mărit Poliția Aeriană în România pentru a securiza spațiul aerian al NATO pe flancul sud-estic – până la 6 aparate Eurofighters la finalul lunii martie”, a postat ministrul Apărării, adăugând că Germania va efectua operațiuni mixte împreună cu Italia în cadrul zborurilor ”Alertă reacție rapidă”.

ADVERTISING

Urmăreşte LIVE conflictul din Ucraina şi bătălia pentru Kiev

După  invadarea Ucrainei de către Rusia, ministrul Apărării, Christine Lambrecht, a anunțat că Germania intenționează să își extindă misiunile în România și e gata să îndeplinească toate solicitările venite din partea alianței nord-atlantice.

La începutul acestei luni, Germania a trimis trei nave de lupta pentru a participa la misiunile NATO de protecție a spațiului aerian al României. De asemenea, Germania a suplimentat cu 350 de militari forțele sale din Lituania, ca parte a angajamentului luat în cadrul NATO.

ADVERTISING

Și Statele Unite au anunțat că vor suplimenta cu 7.000 de militari forțele trimise în Europa de Est, o parte dintre aceștia urmând să ajungă în România. Iar preşedintele Emmanuel Macron a anunţat că Franţa va accelera desfăşurarea de militari în ţara noastră.

Vezi ce s-a întâmplat în prima zi de război, după ce Putin a ordonat invazia


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇