George Simion anunţă că dosarul în care era acuzat că a condus fără permis a fost clasat

George Simion anunţă că dosarul în care era acuzat că a condus fără permis a fost clasat

Preşedintele Alianţei pentru Unirea Românilor (AUR), deputatul George Simion, a anunţat, vineri, că a primit decizie de clasare a dosarului penal pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile publice având permisul suspendat.

„Ieri am primit înştiinţarea oficial, comunicarea din partea Parchetului de la lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, care a clasat dosarul în care am fost acuzat pe nedrept că aş fi condus fără permis. În cadrul hârtiilor care ne-au parvenit şi în cadrul ordonanţei de clasare spune clar că, la data de 30 septembrie, nu aveam carnetul suspendat.

ADVERTISING

Eu am fost la 3 noaptea dus cu forţa la Brigada Rutieră, am fost reţinut aici o oră şi jumătate, am fost percheziţionat de trei ori, deşi nu comisesem nicio infracţiune, nicio ilegalitate, după cum arată ordonanţa de clasare", a explicat Simion, într-o conferinţă de presă susţinută în faţa sediului Brigăzii Rutiere Bucureşti.

El a acuzat că se doreşte "terfelirea" imaginii sale publice, fiind a doua oară când "i se fabrică un dosar de către Brigada Rutieră".

"Scopul nu e de a primi o condamnare, pentru că, evident, nu există temeiul legal prin care să fiu condamnat, scopul este ca imaginea mea publică să fie afectată, să fie terfelită", a adăugat liderul AUR.

ADVERTISING

George Simion a acuzat o comandă politică, afirmând că "mai multe instituţii au fost implicate" şi că "s-a format o celulă de criză la nivelul Secţiei 1 Poliţie, care s-a gândit cum pot face să zădărnicească protestul antiguvernamental care era organizat de AUR în alveola Piaţa Victoriei, unde oprirea şi staţionarea nu sunt interzise". El a cerut "demisia imediată" a celor implicaţi.

Potrivit unor surse judiciare, pe 30 septembrie lui George Simion i s-a întocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile publice având permisul suspendat, după ce a fost depistat de poliţiştii rutieri la volanul unei maşini în zona Piaţa Victoriei, unde se pregătea un protest al AUR.

ADVERTISING

Pe timpul intervenţiei, unul dintre poliţişti a fost agresat, în acest sens fiind sesizată unitatea de Parchet competentă în vederea continuării cercetărilor pentru o posibilă faptă de ultraj, se mai arăta în comunicat.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇