Momentul în care George Simion a fost huiduit de elevii de la Lazăr. Politicianul a editat sunetul, ca să pară aplaudat (Video)

Momentul în care George Simion a fost huiduit de elevii de la Lazăr. Politicianul a editat sunetul, ca să pară aplaudat (Video)

Liderul AUR George Simion s-a dus luni la ceremonia de deschidere a noului an școlar la Colegiul Gheorghe Lazăr din Capitală. Aparent, el nu a fost invitat, dar directoarea a decis să-i permită să ia cuvântul, ca fost absolvent.

„Acum, am plăcerea să vă invit un lăzărit care a terminat Științele Sociale și care astăzi ne-a făcut surpriza să vină la deschiderea noastră, care este deputat, este vorba despre domnul George Simion”, a anunțat la microfon Ionela Neagoe, director al Colegiului Național „Gheorghe Lazăr”.

ADVERTISING

În momentul în care liderul AUR a venit să ia cuvântul, mulți dintre elevi au început să huiduie puternic, după cum se poate auzi pe înregistrarea postată de jurnalistul Vice, Mihai Popescu.

Momentul în care George Simion e huiduit de liceeni

George Simion a profitat de prima zi de școală ca să aibă un discurs la liceul „Gheorghe Lazăr” din București. Le-a zis elevilor să se țină de carte și să nu plece din țară. Partea interesantă a fost însă înainte de discurs. Momentul lui George Simion a fost marcat de huiduieli din partea unora dintre cei prezenți. Astfel, devine și un politician notoriu pentru încă ceva: elevii nu doar că l-au ignorat, cum fac în general cu diverși primari, miniștri și alții la deschiderea anului școlar, ci au reacționat la prezența lui cu fluierături.Surpriza de pe fața lui rămâne în videoul ăsta pe care, probabil, liderul AUR nu l-ar vrea dat mai departe. Așa că faci cum simți: îl ignori sau, din contră, îi dai share intergalactic.Mai multe detalii aici: https://bit.ly/SimionlaLazar

Publicată de VICE România pe Luni, 5 septembrie 2022

Simion a apucat să spună doar „bună ziua”, după care a făcut o pauză, așteptând să treacă huiduielile.

„Cu o parte dintre voi mă știu de pe Facebook sau de pe TikTok. Sunteți foarte mulți. Sunteți norocoși, față de mulți alți elevi de vârsta voastră, sunteți într-un colegiu național de prestigiu.

ADVERTISING

Singura dorință pe care o am și singura urare pe care vi-o fac este să găsiți motivele, mai mult interioare, pentru ca după absolvirea Lazărului să rămâneți în țară. Mulți din generația mea nu mai sunt astăzi în România și asta este cea mai mare tragedie pe care națiunea noastră poate să o aibă.

Ce vă doresc este să vă luați rolul în serios, pentru că, peste 10, 20, 30 de ani de acum înainte, voi veți fi generația care va conduce România. Așa că, încă de acum, din clasa a 5-a, a 9-a, a 12-a, o responsabilitate mare este pe umerii voștri.

ADVERTISING

Un an școlar fără probleme, fără școală online și cu cât mai multe bucurii”, le-a zis Simion elevilor.

El a negat ulterior, pentru Digi24, că ar fi fost huiduit: „Nu este adevărat. Știrea dumneavoastră este o minciună cap-coadă”.

Mai mult, a publicat după-amiază, pe pagina sa de Facebook, un montaj video cu vizita sa la Lazăr, care prezintă o cu totul altă poveste: se plimbă pe holurile liceului, dă mâna și face selfie-uri cu elevii, iar discursul său începe fără acel „bună ziua”, sunetul huiduielilor este estompat și, în schimb, se aud foarte multe aplauze.

Totuși, pe parcursul discursului, chiar și în montajul editat pot fi auzite și huiduieli. De remarcat și că subtitrarea din materialul video lasă mult de dorit din punct de vedere al limbii române, având numeroase greșeli gramaticale și de scriere.

Cu toate acestea, în comentarii Simion insistă că nu a fost huiduit: „După cum am stabilit: Închideți televizoarele, scoateți din grilă Digi24 care spune că nu am fost lăsat să le vorbesc micilor lăzăriști”, le spune liderul AUR contestatarilor.

Prima zi de școala

Cum a fost pentru mine prima zi de școala în liceul pe care l-am absolvit

Publicată de George Simion pe Luni, 5 septembrie 2022

Citește și o analiză a Magdei Grădinaru pe această temă - Lecția dată de copii lui George Simion și generația care și-a atins limita


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇