George Simion a vrut să repete schema lui Dragnea în SUA și să plătească pentru o poză, dar a fost șters de pe listă

George Simion a vrut să repete schema lui Dragnea în SUA și să plătească pentru o poză, dar a fost șters de pe listă

Liderul AUR, George Simion, urma să plece în SUA, în perioada 17-19 septembrie, la un dineu unde invitatul de onoare va fi Mike Pompeo, fostul secretar de Stat al lui Donald Trump.

Fundaţia Israel Heritage i-a retras însă invitația. Aceasta a transmis o scrisoare în care îl anunţă pe George Simion că nu a primit confirmare de la Mike Pompeo pentru dineul respectiv din 18 septembrie.

Potrivit Digi24, invitații la dineu trebuie să plătească, în funcție de cât de apropiat este contactul cu fostul secretar de Stat - 10.000 de dolari pentru a sta cu el la masă, sau 1.800 de dolari de persoană pentru simpla participare la dineu.

ADVERTISING

De altfel, George Simion a cerut Biroului Permanent al Camerei Deputaților ca Parlamentul să-i deconteze deplasarea, deși aceasta era în interes personal.

Simion neagă că i s-a retras invitația

Liderul AUR spune însă că nu va merge în SUA nu pentru că i s-a retras invitația, ci ”din motive de birocraţie şi din motive de timp scurt”. Mai mult, el spune că a primit o nouă invitație, pentru vizite cu reprezentanţi din media din SUA, de la Fox News.

Totodată, el acuză că membri ai Guvernului României şi ambasadorul SUA la Washington Andrei Muraru şi-au folosit calitatea oficială pentru a opri vizita sa în Statele Unite.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

„Înţeleg că au apărut unele controverse cu privire la vizita pe care trebuia să o am în Statele Unite ale Americii. Din motive de birocraţie şi din motive de timp scurt, nu voi ajunge la sfârşitul acestei săptămâni în SUA pentru a participa la cina cu fostul secretat de stat american Mike Pompeo.

Aş vrea să denunţ public unele chestiuni de o gravitate fără precedent. Membri ai Guvernului României şi ambasada României la Washington, prin domnul Muraru, au făcut presiuni extraordinare ca relaţiile noastre cu partidul republican, întâlnirea noastră cu domnul Pompeo şi sesiunile legate de ONU la care urma să particip să nu aibă loc.

ADVERTISING

Lucrul acesta este fără precedent. În ciuda zbaterilor fraţilor Muraru şi a publicaţiilor care lansează minciuni despre noi, fac publică şi a două scrisoare prin care Inter-Parliamentary Coalition for Global Ethics spune că vom realiza vizite cu reprezentanţi din media din SUA, de la Fox News”, a afirmat George Simion, marţi la Parlament, potrivit News.ro.

Liderul AUR a negat și că ar fi urmat să plătească 10.000 de dolari pentru cina cu Mike Pompeo.

Și Dragnea a dat bani să facă poze

Amintim că, în 2017, Liviu Dragnea, președintele PSD la acea vreme, a participat în SUA la evenimentele premergătoare învestirii lui Donald Trump în funcția de președinte al SUA.

Politico scria că accesul la acest tip de întâlniri este pe bani, iar sumele se încadrează între 100.000 și 200.000 de dolari.

Iar pentru sume cuprinse între 500.000 - 1.000.000 de dolari era promisă și prezența lui Donald Trump.

Dragnea a fost trimis în judecată în dosarul în care este anchetat pentru trafic de influență și de folosire a influenței în această vizită.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇