Cum a ajuns Simion să le vorbească elevilor de la Lazăr. Directoarea colegiului: "Nici nu am putut să judec. Mi s-a scurs sângele în picioare"

Cum a ajuns Simion să le vorbească elevilor de la Lazăr. Directoarea colegiului: "Nici nu am putut să judec. Mi s-a scurs sângele în picioare"

George Simion nu a fost invitat la ceremonia de începere a anului școlar organizată luni la Colegiul Gheorghe Lazăr din Capitală, dar directoarea școlii a crezut că acesta va face scandal în stilul său consacrat, dacă nu i se permite să țină un discurs și, de aceea, i-a dat cuvântul.

„Probabil că trebuia să aleg varianta în care mă filmează și mă face cu ou și cu oțet că nu îl las în școală. Asta ar fi fost varianta cea mai bună”, a declarat Ionela Neagoe, directoarea colegiului, într-un interviu publicat de Edupedu.ro.

ADVERTISING

"Nici nu am putut să judec. Mi s-a scurs sângele în picioare și în mintea mea a fost scandalul cu filmatul cu telefon, că nu e primit. Despre ce vorbim?", a adăugat ea, precizând că nu este de acord cu extremismul: "Nu încurajez, nu am relații de parteneriat cu el, nu mă interesează. Nu m-ați văzut, uitați-vă pe Facebook-ul meu, nu am apărut niciodată cu cuvinte extremiste."

"Nu a existat niciun profesor care să ia atitudine, niciun profesor nu a protestat, niciun profesor nu m-a acuzat de ceva, toată lumea a înțeles că nu am avut de ales", a spus Ionela Neagoe.

ADVERTISING

Întrebată dacă a existat un acord al școlii pentru apariția mai multor elevi în materialul video de propagandă politică publicat de George Simion pe Facebook, directoarea a răspuns: "Pentru asta cineva trebuie să ia atitudine. Eu ce să fac? Pot să fac asta, ca școală? Fac, dacă asta este și pot să fac asta".

Neagoe a menționat că există acorduri pentru apariția elevilor în contextul activităților educative din cadrul școlii și că nu a știut că echipa parlamentarului filmează: "Niciun părinte nu s-a sesizat, nimeni nu a făcut nimic. Ca să gestionezi peste 300 de oameni și să știu fiecare ce filmează în școală, credeți că este posibil pentru un om ca mine? Aș putea să-l gestionez pe Simion, ce să fac? Cum să fac?".

ADVERTISING

Directoarea nu înțelege de ce nu se emite un document oficial, la nivel de minister, prin care să se interzică prezența personalităților la deschiderea anului școlar: "Să se interzică, domnule! Școala să fie scoasă, să nu vină nimeni."

"Credeți că George Simion nu știa ce se întâmplă? Credeți că nu știa că ori îl refuz și face scandal, ori îl las să vorbească? Știa foarte bine ce se întâmplă. Și toată lumea știa, toți cei care au fost prezenți. Nimeni nu a spus, nici măcar prefectul, domnule, e un moment în care nu… Nu a avut nimeni nicio atitudine, un curaj. Și eu trebuia să aleg între a-l lăsa să filmeze și a face scandal pe holuri și a-l primi la școală, la deschidere. Am ales prost, e adevărat", a explicat Ionela Neagoe.

"Dar statul român știe că este extremist? Cine l-a catalogat extremist? Cineva trebuie să-l catalogheze și să-i spună 'nu ai voie nici în stânga, nici în dreapta'", a mai spus ea.

George Simion a participat luni la ceremonia de deschidere a noului an școlar la Colegiul Gheorghe Lazăr din Capitală.

"Acum am plăcerea să vă invit un lăzărit care a terminat Științele Sociale și care astăzi ne-a făcut surpriza să vină la deschiderea noastră, care este deputat, este vorba despre domnul George Simion", a anunțat la microfon Ionela Neagoe.

În momentul în care liderul AUR a venit să ia cuvântul, mulți dintre elevi au început să huiduie. El a negat ulterior, pentru Digi24, că ar fi fost huiduit și a postat pe Facebook un montaj video cu vizita sa la Lazăr în care nu se aud huiduielile.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇