General american: Putin n-ar trebui să poată închide un ochi (Video)

General american: Putin n-ar trebui să poată închide un ochi (Video)

În aceste momente în care s-a făcut de tot râsul, Vladimir Putin „ar trebui să se uite la dezastrul pe care îl are în mâinile sale în regiunea Kursk din Rusia și la totala inaptitudine a armatei sale”, susţine generalul Ben Hodges, fost comandant al Armatei SUA din Europa, din 2014 până în 2017.

Este atât de rău, încât nu văd cum un lider militar rus ar putea spera serios că va cuceri toată Ucraina, adaugă generalul într-un interviu acordat în Germania pentru Kiev Post.

De fapt, faptul că Rusia nu poate expulza soldaţii Ucrainei din regiunea Kursk arată probleme mult mai mari în cadrul armatei ruse, care se agravează pe zi ce trece, explică generalul Hodges.

ADVERTISING

Privind în perspectivă, el sugerează că Occidentul nu acordă Ucrainei suficient credit pentru numeroasele sale succese și ingeniozitate, lucru care îi împiedică pe mulți occidentali să realizeze cât de bine se descurcă cu adevărat Ucraina pe front.

În timpul acestui interviu, generalul Hodges face referire la o inițiativă condusă de Garry Kasparov, care îi cere cancelarului Olaf Sholz al Germaniei să trimită arme în Ucraina. Pentru a sprijini această inițiativă, organizația lui Kasparov a lansat o petiție.

ADVERTISING

Generalul Ben Hodges mai spune că politicienii trebuie să deschidă ochii asupra unui adevăr dur: Rusia este încurajată doar de frazele goale pe care le folosesc occidentalii pentru a descrie sprijinul pentru Ucraina, deoarece nu doresc să spună clar: „Vor face tot ce putem pentru ca Ucraina să câștige”.

Now Putin Should Be Losing Sleep

Într-un interviu anterior, generalul susținea că cei cărora le este frică de o eventuală „escaladare” a războiului cu Rusia, dacă Putin ar fi contestat de Occident, se înșală total. Este clar că, dacă Rusia ar triumfa în Ucraina, rezultatele ar fi îngrozitoare nu numai pentru această ţară, ci și pentru toți aliații săi.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇