Gabriel Popoviciu revine pe piața rezidențială din România. Construiește un ansamblu de blocuri în Pipera

Gabriel Popoviciu revine pe piața rezidențială din România. Construiește un ansamblu de blocuri în Pipera

Omul de afaceri Gabriel Popoviciu se pregătește să lanseze un nou ansamblu rezidențial în cartierul Pipera din București.

Lucrările vor începe în semestrul al doilea din 2022, pe un teren de 2,1 hectare intrat în portofoliul Metav în 2013, companie delistată de la bursă și controlată indirect de Gabriel Popoviciu, scrie Profit.ro.

Pe acest teren, vor fi construite 5 blocuri, cu peste 600 de apartamente. În prima fază vor fi construite două turnuri 3S+D+P+18 etaje și un corp de clădire cu regim de înălțime 3S+D+P+10 etaje duplex, cu facilități de recreere la nivelul parterului și demisolului.

ADVERTISING

A doua fază a proiectului cuprinde două corpuri de clădire 3S+P+9 etaje, amplasate complementar.

Gabriel Popoviciu este cunoscut pe piața imobiliară, în primul rând, pentru dezvoltarea Zonei Comerciale Băneasa, care cuprinde mall-ul Băneasa Shopping City din București.

Însă proiectul Băneasa i-a adus lui Gabriel Popoviciu o condamnare la 7 ani de închisoare, fiind acuzat de complicitate la abuz în serviciu și dare de mită în dosarul Ferma Băneasa.

În dosar sunt vizate fapte legate de tranzacționarea la un preț subevaluat a unui teren de 224,6 de hectare de la Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară (USAMV) București, prin care s-au produs prejudicii de peste 335 de milioane de lei statului și aproape 620 de milioane de lei USAMV.

ADVERTISING

Dar Popoviciu a câștigat, anul acesta, apelul înaintat Înaltei Curți de Justiție a Marii Britanii împotriva extrădării sale în România, pe motiv că nu a avut parte de un proces corect în România.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇