Furtună iscată din senin în Mureș. O fetiță de 6 ani a murit, după ce un copac uriaș a căzut peste cortul familiei

Furtună iscată din senin în Mureș. O fetiță de 6 ani a murit, după ce un copac uriaș a căzut peste cortul familiei

O furtună iscată din senin a produs o tragedie în Lunca Bradului, din județul Mureș, după ce un copac uriaș s-a rupt și a căzut peste un cort în care se aflau o mamă și două fetițe de 5 și 6 ani.

Familia era într-o excursie cu cortul. Sâmbătă seară a început brusc o vijelie, cu vânt puternic și trăsnete. Femeia a luat cele două fetițe și s-au adăpostit în cort, dar într-o fracțiune de secundă un molid bătrân ce cântărea în jur de 6-7 tone s-a rupt aproape de rădăcină și a căzut peste cort.

Fetița de 6 ani a murit pe loc, în timp ce sora ei de 5 ani a suferit traumatisme la cap și abdomen și a fost supusă unei operații la Spitalul Județean de Urgență din Târgu Mureș. Mama copilelor are fractură la umăr.

ADVERTISING

La întreaga scenă a asistat tatăl fetițelor.

Copacul a zdrobit două corturi, însă cel de-al doilea era gol. Familia care stătea acolo a scăpat pentru că a rămas în ploaie.

copac-cazut-furtuna-mures
Foto: Facebook/Muresul nostru/Bexa Alexandru

La câțiva kilometri de locul tragediei avea loc un festival de muzică. Organizatorul evenimentului a urcat pe scenă și a oprit spectacolul imediat ce a primit mesajul Ro-Alert.

Prezentatorul evenimentului, Dan Helciug, a povestit că la 10 minute de când a început furtuna a fost primită o alertă care anunța tragedia.

ADVERTISING

„Într-o fracţiune de secundă a pornit un vânt straniu. A început o nebunie. Zburau pe-acolo tot felul de obiecte. Au început trăsnetele să cadă, le vedem la o distanţă de vreun kilometru, doi. Noi ne-am adăpostit pe unde am mai putut, în căbănuţe, oricum, cât mai departe de copaci.

După zece minute am primit mesajul Ro-Alert că s-a întâmplat o nenorocire la un kilometru de noi, exact unde am văzut noi trăsnetele”, a povestit artistul, pentru Observator News.

Citește și: Ce a rămas în urma furtunii care a măturat Capitala azi-noapte: Peste 100 de copaci au fost doborâți, zeci de mașini avariate (Galerie foto)

ADVERTISING


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇