Fostul director al Microsoft, Călin Tatomir, a fost condamnat definitiv la șase ani de închisoare

Fostul director al Microsoft, Călin Tatomir, a fost condamnat definitiv la șase ani de închisoare

Fostul director al Microsoft România Călin Tatomir a fost ridicat de poliţiştii din Bucureşti pentru a fi încarcerat, după ce a fost condamnat la şase ani de închisoare pentru evaziune fiscală.

Curtea de Apel Bucureşti a admis un apel făcut de Tatomir în acest dosar şi a redus cuantumul pedepsei stabilite iniţial de Tribunal.

Potrivit Poliţiei Capitalei, poliţişti de la Serviciul de Investigaţii Criminale au desfăşurat, joi, o acţiune pentru depistarea persoanelor care se sustrag urmăririi penale sau executării unei măsuri privative de libertate.

ADVERTISING

”În acest context, în urma activităţilor specifice efectuate, a fost pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, emis de către Tribunalul Bucureşti, astăzi, 8 februarie 2024, pe numele unui bărbat condamnat la 6 ani de închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală”, a arătat sursa citată.

El urmează să fie încarcerat într-un penitenciar.

Surse judiciare afirmă că este vorba despre Călin Tatomir, fost director al Microsoft România.

În acest dosar, care vizează evaziunea fiscală şi spălarea de bani, fostul director general al Microsoft România Călin Tatomir şi alte şase persoane au fost arestate preventiv în iunie 2016. Prejudiciul este de 12 milioane de lei.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇