Forumul Judecătorilor din România cere restrângerea activității de judecată, după ce un magistrat a murit de Covid: Situația pare scăpată de sub control!

Forumul Judecătorilor din România cere restrângerea activității de judecată, după ce un magistrat a murit de Covid: Situația pare scăpată de sub control!

Forumul Judecătorilor din România solicită restrângerea activității de judecată la soluționarea cauzelor urgente, în urma creșterii numărului de persoane infectate în instanțe și parchete.

Asociația precizează că un judecător de la Tribunalul București a murit în urma infectării cu SARS-CoV-2.

”Forumul Judecătorilor din România își exprimă profunda tristețe pentru decesul judecătorului Bogdan Marin de la Tribunalul București, în urma infectării cu SARS-CoV-2.

ADVERTISING

Încă o dată, în scopul protejării vieții și a sănătății personalului din instanțe, a tuturor colegilor magistrați, avocați, grefieri și, în același timp, a justițiabililor, dată fiind regretabila lipsă de reacție a autorităților, pe fondul creșterii numărului de persoane infectate în instanțe și parchete, asociația solicită restrângerea activității de judecată la soluționarea cauzelor urgente”, se arată într-un comunicat la FJR remis SpotMedia.ro.

Forumul Judecătorilor din România mai spune că nu există nicio scuză pentru refuzul autorităților de a lua măsurile pe care asociațiile profesionale ale magistraților le-au solicitat de nenumărate ori în ultimele opt luni.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Potrivit FJR, în actualele condiții de lucru, situația pare scăpată de sub control, numărul judecătorilor, procurorilor și grefierilor infectați din instanțe și parchete fiind în continuă creștere.

Solicităm adoptarea cu prioritate și celeritate a tuturor măsurilor legale care să permită restrângerea activității de judecată la soluționarea cauzelor urgente, având în vedere curba ascendentă de infectare, carantinarea unor zone din țară și riscul carantinării rapide a altora, situația din sistemul public de sănătate, gradul de ocupare a secțiilor ATI și tragismul care izvorăște din cumularea tuturor acestor factori”, se mai arată în comunicat.

ADVERTISING

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇