Forumul Judecătorilor prezintă o listă cu instanţele la care s-au înregistrat cazuri de coronavirus, după ce Predoiu a susţinut că nu există focare de infecţie

Forumul Judecătorilor prezintă o listă cu instanţele la care s-au înregistrat cazuri de coronavirus, după ce Predoiu a susţinut că nu există focare de infecţie

Forumul Judecătorilor a realizat o listă cu instanţele despre care presa a scris că s-au confirmat cazuri de infectare cu noul coronavirus, după ce ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a susţinut că sediile instanţelor nu sunt focare de infecţie.

Pe listă sunt şapte dintre curţile de apel, mai multe tribunale, judecătorii, dar şi parchete.

Asociaţia Forumul Judecătorilor prezintă, vineri, o listă intitulată ”Cazurile de Covid-19 în instanţele şi parchetele din România prezentate în presă”.

Pe lista care cuprinde link-uri către articolele de presă sunt şapte dintre curţile de apel, inclusiv cea de la Bucureşti, dar şi mai multe tribunale, inclusiv Tribunalul Bucureşti, mai multe judecătorii, două fiind din Capitală, şi câteva parchete.

”Aceste informaţii nu sunt verificate, confirmate sau infirmate oficial în toate cazurile, deşi ar trebui să existe o centralizare publică la nivelul CSM, la lucrările căruia ministrul Justitţiei participă în calitate de membru de drept”, au precizat reprezentanţii Asociaţiei.

Lista e un răspuns la declarația lui Predoiu

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, susţine că sunt eronate afirmaţiile celor care spun că sediile instanţelor de judecată ar fi focare de coronavirus, el arătând că, încă de la începutul pandemiei, sediile instanţelor au primit echipamente de protecţie, inclusiv combinezoane.

Forumul Judecătorilor din România a transmis, marţi, că sediile instanţelor de judecată au devenit focare de răspândire a virusului şi solicită din nou Parlamentului României, Guvernului României şi Ministerului Justiţiei luarea urgentă a unor măsuri legislative în scopul prevenirii răspândirii infecţiilor respiratorii, inclusiv prin restrângerea fazei orale în cauzele aflate pe rolul instanţelor judecătoreşti.

Asociaţia a elaborat un Proiect de modificare şi completare a Codului de Procedură Penală cu referire la digitalizare.

Citește și:

Predoiu spune că afirmațiile magistraților sunt eronate: Instanţele nu sunt focare de infecţie. Au primit măști și combinezoane

Raed Arafat: Avem peste 300 de focare de COVID-19 în ţară. Sunt posibile scenarii mai grele şi măsuri mai drastice

Curtea de Apel Alba Iulia îşi suspendă activitatea, din cauza unui focar de coronavirus


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇