Fiica lui Putin își apără tatăl și provoacă ironii: Viața oamenilor este o valoare supremă în Rusia

Fiica lui Putin își apără tatăl și provoacă ironii: Viața oamenilor este o valoare supremă în Rusia

Într-un interviu rar, Maria Voronțova, fiica lui Vladimir Putin, a făcut câteva afirmații care intră în contradicție cu modul de acțiune și deciziile liderului de la Kremlin.

Voronțova a spus, într-un interviu pentru site-ul de știri rus Agentstvo, că societatea rusă prețuiește viața umană și că în țara sa omul se află în centrul atenției, relatează Kyiv Post.

"Societatea noastră, adică societatea rusă, cu principiile noastre, cu cultura noastră, cu religia noastră… nu este, la urma urmei, o societate centrată pe economie. Suntem într-o măsură mai mare o societate centrată pe om. Și pentru noi, valoarea vieții umane este o valoare supremă", a spus ea.

ADVERTISING

"Și fiecare zi care e trăită, chiar dacă nu este - iertați-mă că folosesc acest termen - profitabilă pentru economie, nu atât de importantă pentru economie, din punct de vedere al valorilor spirituale cred că are un impact mai important pentru noi", a continuat Voronțova, de profesie medic endocrinolog.

Afirmațiile fiicei lui Putin intră în contradicție cu deciziile lui Putin de a declanșa invadarea Ucrainei și de a trimit sute de mii de oameni la moarte pe front.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Valoarea oamenilor pentru Kremlin: carne de tun pe front

Ironizând "prețuirea vieții umane" în societatea rusă, jurnalistul Nikola Mikovic a comentat declarațiile Mariei Voronțova: "Sigur. Mai ales viețile soldaților ruși care au fost obligați să ia cu asalt pozițiile bine fortificate ale ucrainenilor."

Potrivit datelor guvernului ucrainean, Rusia a pierdut aproximativ 370.000 de soldați în război până acum. Datele occidentale estimează un număr mai redus al pierderilor Moscovei. În august, Statele Unite apreciau că armata rusă a înregistrat aproximativ 120.000 de morți și 180.000 de răniți - în total, circa 300.000 de militari scoși din luptă de la începerea invaziei. Între timp, bilanțul a tot crescut.

ADVERTISING

Valoarea pe care o are viața oamenilor în Rusia reiese și mai clar din atitudinea Kremlinului față de condițiile pe care le îndură soldații trimiși, pe front fără pregătire și echipament, fiind folosiți pe post de "carne de tun" în asalturile asupra pozițiilor forțelor ucrainene, notează publicația citată.

Putin nu a admis niciodată public că Voronțova și sora ei mai mică, Katerina Tihonova, sunt fiicele lui, iar Kremlinul nu a dat detalii despre viața lor personală.

În 2015, în timpul unei conferințe de presă maraton, președintele rus a evitat întrebările despre fiicele sale. "Fiicele mele locuiesc în Rusia și au studiat doar în Rusia. Sunt mândru de ele. Vorbesc fluent trei limbi străine. Nu discut despre familia mea cu nimeni. Fiecare persoană își trăiește propria viață", a spus Putin.

Fiicele lui Putin, sacționate de SUA

Maria și Katerina sunt fiicele lui Vladimir Putin și ale fostei sale soții, Ludmila. Cei doi s-au căsătorit în 1983, când ea era însoțitoare de bord, iar Putin era ofițer KGB, și s-au despărțit în 2013, după o căsnicie de 30 de ani.

Maria Voronţova s-a născut în 1985. A studiat biologia la Universitatea din Sankt Petersburg și medicina la Universitatea de Stat din Moscova. Este coautoarea unei cărți despre încetinirea creșterii la copii și e cercetător la Centrul de Cercetare Endocrinologică din Moscova.

Potrivit BBC Rusia, Voronţova este co-proprietara unei companii care plănuiește construirea unui uriaș centru medical.

Ea este căsătorită cu omul de afaceri olandez Jorrit Joost Faassen, care a lucrat cândva la gigantul energetic de stat rus Gazprom.

Cei care au vorbit cu Maria după invazia Ucrainei spun că ea își susține tatăl și a pus la îndoială modul în care este prezentat războiul în afara Rusiei. De altfel, numele ei și al surorii sale a fost inclus în 2022 pe lista de sancțiuni a Statelor Unite.

T.D.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇