Ancheta privind explozia din Beirut ia amploare. Se implică și FBI

FBI se va alătura anchetatorilor libanezi şi din alte ţări în investigaţia care încearcă să determine cauzele exploziei ce a devastat portul Beirut şi o parte a acestui oraş, a anunţat numărul doi al diplomaţiei americane, David Hale, aflat în vizită în capitala libaneză.

El a făcut acest anunţ în timp ce vizita cartierul Gemmayze, sever afectat de suflul exploziei care a provocat cel puţin 171 de morţi şi peste 6.500 de răniţi, cartier vizitat săptămâna trecută şi de preşedintele francez Emmanuel Macron.

ADVERTISING

Autorităţile libaneze investighează explozia survenită pe 4 august în portul Beirut, unde erau stocate de mai mulţi ani în condiţii necorespunzătoare circa 2.700 de tone de azotat de amoniu.

Cum au ajuns 2.750 de tone de nitrat de amoniu să fie abandonate în Beirut și povestea navei moldovenești care le-a dus acolo acum 7 ani

Preşedintele libanez Michel Aoun a refuzat o anchetă internaţională. Nu se cunoaşte deocamdată cauza exploziei, transmite AFP.

Sute de milioane de euro promise pentru susţinerea imediată a Libanului după exploziile din Beirut

ADVERTISING

Pe de altă parte, trimisul Washingtonului, care vineri are întâlniri cu responsabili libanezi şi cu reprezentanţi ai societăţii civile, a mai declarat că SUA sprijină formarea unui guvern libanez ''care să răspundă voinţei poporului său şi să se angajeze cu adevărat pentru reforme'', după demisia Executivului condus de Hassan Diab.

Populaţia libaneză face responsabilă pentru această explozie întreaga clasă politică, pe care o acuză de corupţie şi incompetenţă. 

Citește și:

Tragedia din Beirut: 16 responsabili ai portului unde s-au produs exploziile au fost arestaţi

ADVERTISING

Un arhitect renumit a murit în explozia de la Beirut. Se afla chiar în clădirea pentru care a fost premiat internațional

Tragedia din Beirut, un amalgam de corupție și neglijență. Ce legătură are Republica Moldova?

Salvați Copiii lansează un apel pentru intervenție umanitară urgentă în Beirut: copiii trebuie puși la adăpost


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇