Salvați Copiii lansează un apel pentru intervenție umanitară urgentă în Beirut: copiii trebuie puși la adăpost

Salvați Copiii lansează un apel pentru intervenție umanitară urgentă în Beirut: copiii trebuie puși la adăpost


Save the Children avertizează că intervenția umanitară în Beirut trebuie să fie promptă și solidară, astfel încât copiii să fie puși la adăpost și să primească îngrijire medicală și suport psihologic.  Imaginile și poveștile apărute peste noapte din Beirut au șocat lumea întreagă. 

Spitalele din Beirut raportează că nu mai pot trata victime, deoarece sute de paturi s-au umplut imediat în urma exploziei, iar unele spitale au fost în întregime decimate în deflagrație.

Echipele Salvați Copiii de pe teren raportează că străzi întregi au fost șterse de pe hartă, iar mulți copii sunt dați dispăruți, deși eforturi colosale sunt făcute de echipele de salvare pentru a scoate oamenii de sub dărâmături. Este o situație cu adevărat disperată.

ADVERTISING

 "Incidentul nu se putea întâmpla într-un moment mai prost,  a  lovit comunitățile care sufereau deja de impactul crizei COVID-19 și de deteriorarea economică. Portul principal al Beirutului, acum complet deteriorat, este vital pentru o mare parte din importul de alimente, cereale sau combustibil. Toți locuitorii vor simți imediat deficitul de nevoi de bază ca urmare a acestei tragedii" a declarat Jad Sakr, Directorul Salvați Copiii Liban

”Când o astfel de calamitate se întâmplă,  intervenția imediată este vitală. E nevoie de un efort umanitar solidar, pentru a putea ajunge la copiii afectați de o dramă de proporții, într-un context care îi expune și mai mult bolilor, violențelor și insecurității sociale și emoționale. Lumea întreagă trebuie să aibă astăzi grijă de copiii din Beirut” , a declarat Gabriela Alexandrescu, Președinte Executiv Salvați Copiii România.

ADVERTISING

Echipa Save the Children este pregătită să sprijine guvernul local în zilele următoare. Numărul final al morților nu este încă estimat, dar într-un astfel de dezastru, copiii pot fi răniți, șocați și separați de părinții lor. 

Salvați Copiii România se alătură apelului global de urgență și sprijină echipa locală din Beirut cu fonduri pentru ca toți copiii afectați de explozie să aibă asistență  medicală de urgență, suport emoțional și protecție, acum când au cea mai mare nevoie.

ADVERTISING

Persoanele fizice sau companiile pot dona online pe https://www.salvaticopiii.ro/ce-facem/protecție/situații-de-urgență/explozia-de-la-beirut sau în contul Organizației Salvați Copiii: RO 15 RNCB 0071011434790005.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇