Familia Biden ar fi primit peste un milion de dolari de la un om de afaceri român corupt

Familia Biden ar fi primit peste un milion de dolari de la un om de afaceri român corupt

Comisia de Supraveghere a Camerei Reprezentanților a dezvăluit miercuri că peste un milion de dolari a fost transferat de la un om de afaceri român corupt către familia Biden, în timp ce vicepreședintele de atunci, Joe Biden, milita pentru eradicarea corupției din țara noastră.

„În timp ce vicepreședintele Biden dădea lecții României despre politica anticorupție, în realitate el a fost un panou publicitar pentru ca fiul său și familia sa să strângă bani”, a declarat președintele comisiei James Comer, într-o conferință de presă, scrie The New York Post.

Comer, flancat de alți membri ai comisiei, a promis că va ajunge până la capăt în povestea implicării președintelui Biden în afacerea din România și în altele din țări precum China, Rusia și Ucraina.

ADVERTISING

„Nu am văzut niciodată o familie prezidențială care primește aceste sume de la adversari din întreaga lume – vorbim doar despre câteva țări astăzi”, a spus Comer.

Conferința de presă s-a concentrat pe transferurile de bani către familia Biden din China și România – două țări în care a fost implicat activ la nivelul politicii externe în timpul Administrației Obama.

„Vreau să fiu clar: această comisie investighează afacerile dubioase ale președintelui Biden și ale familiei sale, care au profitat de funcția publică a lui Joe Biden și au riscat securitatea națională a țării noastre. Credem că președintele a fost implicat în acest lucru de la bun început, evident”, a spus Comer.

ADVERTISING

„Mi-ar fi greu să cred că Hunter Biden a fost atât de carismatic încât a putut convinge cetățenii străini să transfere milioane de dolari nu doar în contul său, ci și în conturile a opt dintre membrii familiei sale”, a adăugat el.

Omul de afaceri român vizat este Gabriel Popoviciu.

Într-o notă de 36 de pagini, comisia Camerei a prezentat înregistrări bancare pentru a descrie modul în care 3 milioane de dolari ar fi fost transferate de la Bladon Enterprises Limited a lui Gabriel Popoviciu la Robinson Walker LLC – controlată de partenerul de afaceri al lui Hunter, Rob Walker – între noiembrie 2015 și mai 2017.

ADVERTISING

Din cele 3 milioane de dolari, aproximativ o treime – 1.038.627,08 dolari – a fost transferată în conturi bancare aparținând lui Hunter Biden, primei nurori Hallie Biden și unui membru anonim al familiei Biden.

„Familia Biden nu are cu adevărat o afacere. Nu există nicio structură de afaceri în jurul acestei familii, cu excepția politicii”, a spus reprezentantul Byron Donalds (R-Fla.).

Comer a încheiat conferința de presă identificând nouă membri ai familiei Biden care ar fi obținut fonduri străine. Contul sau conturile neidentificate în care au mai ajuns bani din România au primit 80.000 de dolari în patru tranzacții.

„Tranzacțiile din România arată dovezi de trafic de influență și o legătură între activitatea familiei Biden și a asociaților săi de afaceri și apoi responsabilitățile vicepreședintelui Biden în timpul mandatului”, se arată în notă.

Hunter Biden a început să lucreze pentru Popoviciu în 2015, când acesta era urmărit penal pentru acuzații de corupție în România.

O persoană familiară cu aranjamentul a declarat pentru The Post în august anul trecut că acordul cu Popoviciu i-a adus lui Hunter și asociaților săi „milioane”.

Nu este clar câți bani a câștigat Hunter Biden prin munca sa pentru Popoviciu în cadrul Boies Schiller.

„Nu așa se plătesc taxele legale”, a spus reprezentantul Kelly Armstrong (R-ND) despre cele 3 milioane de dolari transferate de la Popoviciu.

Nota menționează că, în mai 2014, Joe Biden „a vizitat România și a susținut un discurs adresat prim-ministrului român, judecătorilor, procurorilor și liderilor Parlamentului”, spunând, printre altele:

„Corupția este un cancer, un cancer care distruge credința cetățeanului în democrație, diminuează instinctul pentru inovație și creativitate. Risipește talentul generațiilor întregi. Sperie investițiile. Și, cel mai important, distruge demnitatea oamenilor. Corupția este doar o altă formă de tiranie.”


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇