Falsul medic italian care a operat zeci de români a fost condamnat

Falsul medic italian care a operat zeci de români a fost condamnat

Italianul care a operat fără drept 28 de persoane în diverse clinici private din România a fost condamnat la 3 ani și 10 luni de închisoare cu executare.

Falsul medic Matteo Politi are 10 zile în care poate face apel la decizia de Judecătoriei Sectorului 1, transmite Libertatea.

Italianul a lucrat ca medic de chirurgie plastică pentru 5 unităţi medicale, chiar și la spitalul Monza din Bucureşti, fără să aibă măcar studii de medicină.

El a fost depistat de asistente, care și-au dat seama că nu are cum să fie medic, pentru că nu știa nici cum să-și pună mănușile. 

ADVERTISING

Chiar şi aşa, i se atribuise un cod de parafă de către Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti, după ce a furnizat acte care atestau în mod fals calitatea sa de medic şi specializarea de chirurg plastician-estetician.

Italianul a încercat să fugă din România când s-a deschis ancheta, dar a fost prins în februarie 2019, într-un tren aflat în vama Curtici. A fost arestat preventiv o perioadă, însă acum e în libertate.

În ianuarie 2020, Politi a fost trimis în judecată pentru înșelăciune în formă continuată, instigare mediată la fals intelectual și participație improprie la fals intelectual sub forma instigării mediată.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Conform deciziei instanţei, Matteo Politi are de plătit 11.853 de euro și 24.000 de lei daune materiale și morale, dar și 15.000 de lei cheltuieli judiciare. În total, e vorba despre 20.000 de euro.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇