Explicația halucinantă a polițiștilor ruși. De ce au arestat un bărbat pentru o coală cu astericsuri

Explicația halucinantă a polițiștilor ruși. De ce au arestat un bărbat pentru o coală cu astericsuri

Poliția rusă din Ivanovo a explicat de ce a fost arestat bărbatul care a protestat cu o coală pe care erau 8 astericsuri, 5 pe un rand și 3 pe alt rând. Mesajul a fost considerat ca fiind „împotriva armatei ruse”.

Mihail Gusev a contestat în instanță reținerea sa, așa că polițiștii au trebuit să-și explice decizia.

Ei au susținut că 5 stele fac referire la gradele din armată, iar 8 pot fi asociate cu mesajul „nu războiului” și „pot provoca agresivitatea celor care îl privesc”, potrivit Meduza.io.

Ziua 56 de război în Ucraina – desfăşurarea evenimentelor

Gusev a fost reținut pe 12 martie, deși tot ce a făcut a fost să stea în stradă cu o coală în mână, pe care erau printate doar câteva astericsuri.

ADVERTISING

Protestele în Rusia sunt reprimate și mai mult după invazia Ucrainei și modificarea Codului Penal, astfel încât orice acțiune de contestare a ”operațiunii militare speciale” e pedepsită cu amenzi mari și ani grei de închisoare.

În Moscova, polițiștii chiar au mers din casă în casă și au împarțit fluturași prin care rușii erau avertizați să nu încalce noile legi, iar Kremlinul a transmis direct că rușii care spun că le este rușine că țara lor a invadat Ucraina nu sunt ruși adevărați.

Însă pe cât de mare e cenzura, pe atât de creativi sunt rușii care se opun războiului. Miercuri, în Ekaterinburg, polițiștii au arestat un bărbat care avea un afiș pe care era un citat chiar dintr-un discurs al liderului de la Kremlin, Vladimir Putin.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

„Războiul ajută să acoperi ușor eșecul politicilor economice și sociale, să jefuiești statul și cetățenii”, spusese Putin, în decembrie 2018.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇