Elveţia nu lasă Danemarca să trimită Ucrainei vehicule blindate, la fel cum a făcut şi cu tancurile nemţilor

Elveţia nu lasă Danemarca să trimită Ucrainei vehicule blindate, la fel cum a făcut şi cu tancurile nemţilor

Guvernul elvețian a respins cererea Danemarcei de a trimite în Ucraina vehicule blindate de fabricație elvețiană, invocând politica sa de neutralitate de a nu furniza arme în zone de conflict.

Elveția cere statelor care cumpără arme elvețiene să solicite permisiunea Bernei de a le reexporta. În aprilie, Elveția a respins reexportul de muniție de fabricație elvețiană folosită în tancurile pe care Germania le trimite în Ucraina. De asemenea, a respins cererea Poloniei de arme pentru a ajuta Ucraina vecină.

ADVERTISING

Secretariatul de Stat pentru Afaceri Economice (SECO) a respins cererea Danemarcei de a oferi aproximativ 20 de vehicule de luptă pentru infanterie Piranha III Ucrainei, a informat miercuri canalul elveţian de televiziune SRF, citat de Reuters.

Elveţia s-a despărţit recent de practica din trecut şi a adoptat sancţiunile Uniunii Europene menite să pedepsească Rusia pentru invadarea Ucrainei, o incursiune pe care Moscova o descrie ca fiind operaţiune armată specială de dezarmare şi "denazificare" a Ucrainei.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Dar neutralitatea elveţiană se confruntă cu cel mai mare test din ultimele decenii în timp ce o dezbatere internă are loc asupra modului de interpretare a politicii care a menţinut Elveţia în afara ambelor războaie mondiale din secolul XX.

Ziua 98 de război în Ucraina - desfăşurarea evenimentelor


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇