Elon Musk a făcut patru teste rapide pentru COVID-19: Două au fost pozitive, două negative

Elon Musk a făcut patru teste rapide pentru COVID-19: Două au fost pozitive, două negative

Elon Musk, directorul executiv al companiei Tesla, a pus la îndoială acurateţea testelor pentru COVID-19, joi, anunţând că a efectuat patru teste rapide pe bază de antigen pentru coronavirus, în aceeaşi zi, două având rezultate pozitive, iar două negative.

„Se întâmplă ceva extrem de dubios. Am fost testat pentru COVID de patru ori astăzi. Două teste au ieşit negative, două au fost pozitive. Acelaşi dispozitiv, acelaşi test, aceeaşi asistentă medicală. Teste rapide antigen de la BD”, a scris Musk pe Twitter, posibil cu referire la testele rapide pe bază de antigen de la compania Becton, Dickinson and Co.

ADVERTISING

Elon Musk a devenit a cincea cea mai bogată persoană din lume: Averea lui s-a triplat din martie

A făcut și test PCR, acum așteaptă rezultatul

CEO-ul Tesla a precizat că a făcut de asemenea teste de reacţie de polimerizare în lanţ (PCR) de la laboratoare diferite, ale căror rezultate sunt disponibile în aproximativ 24 de ore.

Întrebat de un utilizator Twitter dacă prezintă simptome, Musk a răspuns că a avut simptomele unei "răceli obişnuite", adăugând că nu a observat "nimic neobişnuit până acum", relatează Reuters.

ADVERTISING

Compania Becton Dickinson a anunţat în septembrie că investighează rapoarte din centre de îngrijire pentru persoane vârstnice din Statele Unite conform cărora echipamentul de testare rapidă pentru coronavirus producea rezultate fals pozitive.

La începutul acestei luni, Administraţia pentru Alimente şi Medicamente din Statele Unite a anunţat că informează personalul de la laboratoarele clinice şi furnizorii de asistenţă medicală că rezultatele fals pozitive pot apărea în cazul testelor rapide pe bază de antigen pentru COVID-19.

ADVERTISING

Cum arată casa lui Elon Musk din Bel Air pe care a vândut-o cu 29 de milioane de dolari (Galerie foto)

A criticat restricțiile antiCOVID

Musk a criticat anterior restricţiile asociate coronavirusului, afirmând despre acestea că sunt "fasciste" şi că reprezintă o încălcare a libertăţii individuale.

Becton Dickinson nu a răspuns solicitării de a comenta subiectul.

Potrivit revistei Forbes, Musk s-ar referi la testul BD Veritor, care se presupune că afişează rezultate în 15 minute de la recoltarea de secreţii nazale şi/sau faringiene şi care nu a fost încă aprobat de Agenţia Federală a Medicamentelor (FDA) din SUA.

"Lipsa de acurateţe a testelor antigen (rapide - n.red.) este notorie", a declarat medicul Able Lawrence, profesor de imunologie şi reumatologie clinică.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇