Elevul care și-a înjunghiat profesoara a fost arestat

Elevul care și-a înjunghiat profesoara a fost arestat

Elevul de 16 ani de la Colegiul Ion Creangă care şi-a înţepat cu cuţitul în gât profesoara de japoneză, în timpul orelor de curs, a fost arestat pentru 30 de zile.

Pentru că este minor, el nu va sta în arestul în care stau restul suspecților, ci va fi dus într-un centru special pentru persoanele care nu au împlinit 18 ani, potrivit Digi24.

Magistrații au luat decizia de arestare preventivă pentru că îl consideră pe băiat un pericol public și spun că ar putea să repete fapta oricând.

Miercuri seara, adolescentul a fost reţinut pentru 24 de ore, la finalul audierilor care au durat aproape toată ziua. El e cercetat pentru tentativă la omor.

ADVERTISING

Potrivit procurorilor, elevul de 16 ani de la Colegiul Ion Creangă şi-a premeditat gestul. Dovadă stă inclusiv un mesaj pe WhatsApp transmis colegilor cu câteva minute mai devreme de a se lansa la atac.

Chiar înainte de ora de limba japoneză, băiatul cerea cumva aprobarea colegilor pentru gestul său extrem. ”Ar merita să o omor?”, a scris el pe grupul clasei.

Ce spune Parchetul

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul București au transmis cum s-au petrecut lucrurile în clasă.

"În jurul orei 12:30, în timp ce persoana vătămată, în vârstă de 26 de ani, profesoară la un liceu din mun. București, începuse ora de predare la clasa a X-a și împărțea foile cu teste căre elevi, în momentul în care a ajuns la banca inculpatului, acesta din urmă a lovit-o cu un cuțit în gât, provocându-i o plagă înjunghiată în regiunea cervicală anterioară”.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Anchetatorii au stabilit că agresorul a premeditat atacul.

„Inculpatul a premeditat săvârșirea faptei prin aceea că s-a interesat despre pedeapsa aplicabilă, a făcut planuri în legătură cu modul în care urma să acționeze și s-a înarmat cu un cuțit.

Din modul în care a acționat, lovind victima cu o armă cu potențial letal într-o zonă vitală, rezultă că inculpatul a acceptat că acțiunile sale pot duce la decesul victimei, care nu s-a produs din hazard.

Inculpatul a purtat și folosit un cuțit într-o instituție de învățământ, iar prin violențele exercitate asupra persoanei vătămate în fața colegilor de clasă a tulburat ordinea și liniștea publică, provocând sentimente de teamă, indignare și insecuritate”, au precizat anchetatorii, într-un comunicat citat de Mediafax.

ADVERTISING

Relatările colegilor

Antena 1 a vorbit cu colegii de clasă ai elevului şi a aflat detalii.

”I-a pus cuțitul la gât. Dumneaei s-a mișcat cumva brusc, s-a rănit”, povestește un coleg de clasă. Ulterior, potrivit tatălui unui alt elev, agresorul a rămas în clasă, nu a fugit.  

"E un băiat retras. Colegii lui acum sunt speriaţi, traumatizaţi, le e frică să mai meargă la liceu", a declarat alt elev pentru Observator.

Elena Ştefan, purtătorul de cuvânt ISMB, spune că elevii "au primit consiliere din partea consilierului şcolar al unităţii de învăţământ şi aşteptăm concluziile verificării". 

Problema este că în acest moment cuțitele nu sunt interzise explicit prin regulamentul școlar sau în Statutul Elevului. În regulament sunt cuprinse câteva lucruri periculoase, cum ar fi petardele sau spray-ul lacrimogen, însă cuțitele nu sunt menționate.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇