Elev rus condamnat pentru că a comparat Z și V cu SS-ul nazist

Elev rus condamnat pentru că a comparat Z și V cu SS-ul nazist

Un elev de clasa a 11-a din Ulianovsk a fost amendat cu 15.000 de ruble pentru că a comparat literele Z și V cu SS-ul nazist.

El a fost găsit vinovat în instanță pentru „defăimarea armtatei ruse”, deși Ministerul Apărării tocmai răspunsese unei interpelări, precizând că literele Z și V nu sunt considerate simboluri oficiale militare, potrivit Mediazona.

El făcuse comentariul la o postare de pe Instagram a publicației life73.ru.

„Înainte era SS, acum este ZV”, a comentat el. Elevul a pledat vinovat, în fața instanței, pe 11 mai, spunând că nu știe de ce a lăsat un astfel de comentariu.

ADVERTISING

Ziua 87 de război în Ucraina - desfăşurarea evenimentelor

Literele Z și V sunt pictate pe vehiculele armate și tancurile care participă la operațiunea specială, chiar și pe rachete. Chiar dacă ele nu există în alfabetul rus, Z simbolizează „Pentru Victorie” și V „Putere în adevăr”, se arată în motivarea instanței.

Amintim că Ministerul Apărării de la Moscova a remis o comunicare în care spune că literele Z și V nu sunt simboluri oficiale militare și nu poartă nicio semnificație specială.

Totuși, a precizat instituția, „aceste semne sunt recognoscibile și acceptate” de soldații și civilii ruși, de Donețk, Lugansk, „și mulți alții”.

ADVERTISING

Odată cu acest punct de vedere, au existat voci care au contestat legalitatea sancțiunilor primite pentru discreditarea armatei ruse, atât timp cât ele nu sunt simboluri oficiale.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇