E grevă pe aeroporturile din Paris, până luni. Avertizare MAE pentru români

E grevă pe aeroporturile din Paris, până luni. Avertizare MAE pentru români

Sindicatele de pe aeroporturile din Paris (ADP), Roissy Charles-de-Gaulle şi Orly, au intrat de joi în grevă, până pe 5 iulie.

Presa franceză scrie că toate zborurile au avut întârzieri. Sindicaliștii denunță lipsa de personal și cer păstrarea unor bonusuri care ar putea fi tăiate.

Ministerul român de Externe a transmis azi un comunicat în care îi informează pe cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Franţa de această grevă.

”În aceste condiţii, există posibilitatea apariţiei unor întârzieri la decolarea şi aterizarea avioanelor pe cele două aeroporturi menţionate, în intervalul de timp vizat”, precizează MAE.

ADVERTISING

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Paris: +33147052966 şi +33147052755, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie următoarele telefoane de permanenţă: misiunea diplomatică a României în Republica Franceză: +33680713729, Consulatul General al României la Marsilia: +33610027164, Consulatul General al României la Lyon: +33643627736 şi Consulatul General al României la Strasbourg: +33627050022, la care pot apela în funcţie de zona în care se află.

ADVERTISING

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://paris.mae.rohttp://lyon.mae.rohttp://strasbourg.mae.rohttp://marsilia.mae.rowww.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care se deplasează în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă" (www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

Citeşte articolele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇