E grevă la Lufthansa până vineri: Piloții cer mai mulți bani

E grevă la Lufthansa până vineri: Piloții cer mai mulți bani

Piloţii care asigură zborurile de pasageri ale Lufthansa vor intra în grevă pe 7 şi 8 septembrie, în timp ce greva piloţilor de la Lufthansa Cargo va începe pe 7 şi se va încheia pe 9 septembrie la miezul nopţii.

Sindicatul Vereinigung Cockpit (VC), care reprezintă peste 5.000 de piloţi, solicită o majorare salarială de 5,5% în acest an şi o majorare automată în funcţie de evoluţia inflaţiei începând din 2023, transmite Reuters.

În replică, conducerea Lufthansa a oferit o majorare cu 900 de euro a salariului de bază pentru piloţii de la Lufthansa şi Lufthansa Cargo.

ADVERTISING

Sindicatul s-a oferit să organizeze marţi o nouă rundă de negocieri, însă până la urmă întâlnirea nu va mai avea loc. "Greva poate fi evitată numai dacă echipa de conducere vine cu o ofertă serioasă", a declarat Matthias Baier, purtător de cuvânt la Vereinigung Cockpit.

Aceasta este a doua grevă de amploare a piloţilor de la Lufthansa după cea de săptămâna trecută, care a obligat cel mai mare transportator aerian european să anuleze sute de zboruri.

Activitatea în industria europeană a transportului aerian a fost afectată în ultimele luni în special de lipsa personalului la sol în domenii precum securitatea şi gestionarea bagajelor, pe măsură ce angajaţii au cerut salarii mai mari care să acopere creşterea costului vieţii.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În paralel, cererea pentru călătorii cu avionul a revenit în forţă, pe măsură ce oamenii au reluat călătoriile în interes de afaceri şi vacanţele, după ce timp de aproape doi ani au fost afectaţi de restricţii de călătorie.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇