Lufthansa anulează 800 de zboruri, din cauza unei greve a piloților

Lufthansa anulează 800 de zboruri, din cauza unei greve a piloților

Compania germană Lufthansa a anunțat că va fi nevoită să anuleze 800 de zboruri vineri, afectând probabil 130.000 de pasageri, după ce sindicatul piloților a anunțat o grevă de o zi.

Sindicatul Vereinigung Cockpit (VC) a declarat miercuri târziu că negocierile salariale au eșuat și că piloții Lufthansa vor organiza o grevă de 24 de ore începând de joi, imediat după miezul nopții, afectând atât serviciile de pasageri, cât și pe cele de marfă.

Lufthansa a precizat că anularea zborurilor va avea impact asupra aeroporturilor din Frankfurt și Munchen, adăugând că mai multe curse vor trebui să fie anulate și joi.

Compania aeriană a declarat că face tot posibilul pentru a reduce efectele grevei piloților de vineri, dar nu poate exclude anularea unor zboruri sau întârzieri în unele cazuri în weekend.

VC cere o creștere salarială de 5,5% în acest an pentru cei peste 5.000 de piloți și compensații automate pentru inflație după aceea.

Lufthansa a oferit un total de 900 de euro în plus la salariul de bază pe lună, în două etape, pe o perioadă de 18 luni.

„Sperăm să ne întoarcem la negocieri cât mai curând posibil. Cu toate acestea, nu putem suporta creșterile de costuri asociate cu cererile VC", a declarat joi un purtător de cuvânt al Lufthansa.

Lufthansa s-a confruntat deja în acest an cu greve ale angajaților din domeniul securității și ale personalului de la sol din cauza salariilor.

Grevele și lipsa de personal au forțat deja companiile aeriene, inclusiv Lufthansa, să anuleze mii de zboruri în această vară și au provocat cozi de ore pe marile aeroporturi, frustrându-i pe turiștii dornici să călătorească după blocajele COVID-19.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇