Lufthansa anulează aproape toate zborurile programate miercuri în Germania şi e doar începutul

Lufthansa anulează aproape toate zborurile programate miercuri în Germania şi e doar începutul

Lufthansa a decis să anuleze ”aproape toate” zborurile pe care le avea programate miercuri în Germania, din cauza unei greve a personalului de la sol, a anunţat cel mai mare transportator aerian din Europa.

Peste 130.000 de pasageri vor fi afectaţi după ce vor fi anulate 678 de zboruri spre şi dinspre aeroportul Frankfurt şi 345 de zboruri spre şi dinspre aeroportul Munchen, a precizat Lufthansa, potrivit AFP.

Compania aeriană a adăgat că dispune de capacităţi foarte limitate pentru reprogramarea pasagerilor afectaţi de grevă şi că există pericolul ca problemele să se prelungească până la finele acestei săptămâni.

ADVERTISING

"Escaladarea unor negocieri care anterior erau constructive provoacă pagube enorme", a declarat directorul de personal de la Lufthansa, Michael Niggemann.

Luni, sindicatul Verdi a lansat un apel la grevă începând de miercuri, ora 03:45 şi până joi dimineaţa la ora 06:00, în ideea de a pune noi presiuni asupra echipei manageriale şi a obţine o majorare salarială de 9,5%.

Greva de la Lufthansa vine în plin sezon al călătoriilor şi la câteva zile înainte de debutul vacanţelor şcolare în două landuri din sudul Germaniei, într-un moment şi aşa tensionat pentru sectorul transportului aerian european.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇