Cele mai bune companii aeriene în 2022: Un singur nume european a intrat în top 10

Cele mai bune companii aeriene în 2022: Un singur nume european a intrat în top 10

Pandemia a afectat puternic activitatea din transportul aerian, iar vara aceasta haosul a pus stăpânire pe aeroporturi, în special în Europa. Totuși, câteva companii aeriene se remarcă și în 2022 prin calitatea serviciilor.

Creșterea explozivă a numărului de pasageri și lipsa acută de angajați, după reducerile de personal din timpul pandemiei, pun la mare încercare companiile aeriene și aeroporturile, confruntate cu numeroase anulări și întârzieri ale zborurilor. În toiul celui mai agitat sezon din ultimele decenii, agenția AirlineRatings a publicat ediția din 2022 a topului celor mai bune companii aeriene din lume.

ADVERTISING

Pe lângă profitul obținut, clasamentul ia în calcul flota fiecărei companii, datele privind siguranța și poluarea, impresiile pasagerilor și ofertele, relatează CNN.

Pe primul loc se situează, Qatar Airways, care s-a impus, pentru a doua oară consecutiv, prin inovație, produse și modul de organizare, precum și prin angajamentul de a continua zborurile pe rutele de mare distanță în ultimii doi ani, în timpul pandemiei de COVID-19.

Această companie a fost singura care a înregistrat un profit record, deși a avut pierderi pe unele rute. Qatar Airways s-a impus și la categoria Best Business Class.

ADVERTISING

Air New Zealand s-a clasat pe locul doi, fiind lider la categoriile Cea mai bună companie aeriană din Pacific, Best Premium Economy și Best Economy.

Singapore Airlines s-a impus la categoria Best First Class, cu un design unic al cabinelor, și categoria Best Lounges.

singapore-airlines
Cabinele avioanelor companiei Singapore Airlines au un desing remarcabil. Foto: AirlineRatings

Un singur operator aerian european, Turkish Airlines, a intrat în top 10 anul acesta. Virgin Atlantic, fondată de miliardarul britanic Richard Branson, ocupă locul 12, iar Finnair, compania aeriană națională a Finlandei, se află pe locul 15.

ADVERTISING

Air France și British Airways, care s-au remarcat în această vară prin numeroase zboruri anulate și întârzieri, se află în coada clasamentului.

Cele mai bune companii aeriene în 2022:

  1. Qatar Airways
  2. Air New Zealand
  3. Etihad Airways
  4. Korean Air
  5. Singapore Airlines
  6. Qantas
  7. Virgin Australia
  8. EVA Air
  9. Turkish Airlines
  10. All Nippon Airways
  11. Cathay Pacific Airways
  12. Virgin Atlantic
  13. Japan Air Lines
  14. JetBlue
  15. Finnair
  16. Emirates
  17. Hawaiian
  18. Air France/KLM
  19. Alaska Airlines
  20. British Airways

AirlineRatings a desemnat și cele mai bune companii aeriene low-cost în 2022, însă acestea nu au fost selectate în ordine ierarhică. Operatorii care s-au remarcat în acest sector sunt Allegiant Air, AirAsia, easyjet, Jetstar, Flair, Fly Dubai, Ryanair, Scoot, Southwest și VietJet Air.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇