Mii de zboruri ar putea fi iar anulate după o nouă grevă a piloților

Mii de zboruri ar putea fi iar anulate după o nouă grevă a piloților

Piloţii companiei aeriene germane Lufthansa au votat duminică, în proporţie de 97,6%, în favoarea organizării unei greve, ameninţând cu alte perturbări ale traficului în timpul sezonului aglomerat al călătoriilor de vară.

Grevele şi lipsa de personal au forţat deja companiile aeriene, inclusiv Lufthansa, să anuleze mii de zboruri şi au provocat cozi de multe ore în aeroporturile mari, frustrând turiştii dornici să călătorească după blocajele cauzate de Covid-19, transmite Reuters.

Votul a fost un semnal pentru angajator că trebuie luate măsuri constructive, a spus Marcel Groels, membru al consiliului de conducere al sindicatului pilot Vereinigung Cockpit (VC). „Arătăm că suntem gata să vorbim”, a adăugat el.

ADVERTISING

Un purtător de cuvânt al Lufthansa a declarat că respectă rezultatele votului şi speră într-o soluţie constructivă la masa negocierilor.

Sindicatul piloţilor VC cere o creştere a salariilor cu 5,5% în acest an pentru piloţii săi şi compensarea automată a inflaţiei ulterior. De asemenea, doreşte o structură uniformă de salarizare pentru tot personalul de la companiile aeriene ale grupului Lufthansa.

Lufthansa a fost deja afectată de o grevă a personalului său de la sol, miercuri, care a forţat transportatorul să anuleze peste 1.000 de zboruri.

ADVERTISING

Separat, piloţii de la divizia Swiss International Air Lines (SWISS) a Lufthansa au respins în proporţie de 80% o propunere de contract, a anunţat duminică sindicatul lor Aeropers, adăugând că îşi propune să reia negocierile cu conducerea SWISS cât mai curând posibil.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇