Dumitru Buzatu a părăsit închisoarea, după ce a fost plasat în arest la domiciliu. Ce interdicții are

Dumitru Buzatu a părăsit închisoarea, după ce a fost plasat în arest la domiciliu. Ce interdicții are

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Vaslui, Dumitru Buzatu, a părăsit, miercuri, Penitenciarul Vaslui, după ce a fost plasat în arest la domiciliu, în urma unei sentinţe a Tribunalului Vaslui, menţinută de Curtea de Apel Iaşi.

Fostul lider al PSD Vaslui a fost aşteptat de fiul său, Tudor Buzatu, şi de doi dintre foştii săi consilieri. A fost transportat cu maşina la locuinţa din comuna Zăpodeni.

"Îmi pare foarte rău, dar n-am nimic nou să vă spun. (…) N-am niciun mesaj deocamdată, dar poate mai târziu", le-a declarat jurnaliştilor Dumitru Buzatu, la ieşirea din Penitenciarul Vaslui.

ADVERTISING

Întrebat de ziarişti cum se simte, acesta a răspuns că este "relativ bine".

Curtea de Apel Iaşi a menţinut, miercuri, decizia dată de Tribunalul Vaslui privind plasarea în arest la domiciliu a fostului lider PSD Vaslui, Dumitru Buzatu.

Hotărârea Curţii de Apel Iaşi este definitivă.

Tribunalul Vaslui a dispus o serie de interdicţii pentru Dumitru Buzatu, odată cu decizia plasării acestuia în arest la domiciliu.

Astfel, fostul lider al PSD Vaslui nu va avea voie să ia legătura cu mai mulţi martori din dosar, printre care se află şi denunţătorul său, omul de afaceri Emil Savin.

Totodată, Dumitru Buzatu nu are voie să exercite profesia sau activitatea în exercitarea căreia a săvârşit fapta, trebuie să comunice periodic informaţii relevante despre mijloacele sale de existenţă şi are interdicţia de a participa la manifestări culturale sau la adunări publice în scop politic, direct sau indirect.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

"Pe durata măsurii, inculpatul poate părăsi locuinţa pentru prezentarea în faţa organelor judiciare la chemarea acestora. În cazuri urgente, pentru motive întemeiate, inculpatul poate părăsi imobilul, fără permisiunea judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată, pe durata de timp strict necesară, informând imediat despre aceasta instituţia, organul sau autoritatea desemnată cu supravegherea sa şi organul judiciar care a luat măsura arestului la domiciliu ori în faţa căruia se află cauza", se mai menţionează în decizia instanţei.

ADVERTISING

Dacă Buzatu va încălca cu rea-credinţă obligaţiile care îi revin, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu arestul preventiv.

Buzatu era în arest din 23 septembrie, în dosarul în care este acuzat de luare de mită.

El a fost prins în flagrant de procurorii anticorupţie când primea 1,25 milioane de lei drept mită pentru a favoriza o firmă să obţină un contract. Banii au fost găsiţi de anchetatori în portbagajul maşinii sale, după ce fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Vaslui i-a primit într-un restaurant.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇