Argumentele avocatului ca să-l scoată pe Buzatu din arest: Vârsta și cariera

Argumentele avocatului ca să-l scoată pe Buzatu din arest: Vârsta și cariera

Baronul şpăgar Dumitru Buzatu află abia vineri dacă scapă de arest.

Curtea de Apel Iaşi a amânat pronunţarea deciziei în cazul şefului CJ Vaslui şi a expertului Radu Judele. Şedinţa de judecată e programată la ora 12.00.

Daniel Atasiei, avocatul lui Dumitru Buzatu, a declarat că încă mai caută probele procurorilor în acest dosar, iar clientul său are o vârstă şi o pregătire care îi permit să înţeleagă riscurile.

ADVERTISING

"Urmează ca acest complet al Curţii de Apel să delibereze, iar în cursul zilei de mâine să finalizeze o soluţie. Sigur că poate fi o soluţie de punere în libertate a domnului Buzatu sau poate fi o soluţie de menţinere a acestuia în stare de arest sau într-o altă formă.

Indiferent care va fi soluţia, ea nu va semnifica în vreun fel că dacă va fi pus în libertate este nevinovat sau dacă va fi menţinut în stare de arest că este vinovat.

Practic, la acest moment se tranşează exclusiv problema dacă e necesară menţinerea în arest preventiv a domnului Buzatu pentru bună desfăşurare a urmăririi penale.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Am încercat să conving instanţa de judecată că domnul Buzatu a ajuns la o vârstă (68 de ani) şi are o pregătire profesională care îi permit să înţeleagă care sunt riscurile unei proceduri judiciare.

Referitor la probele din dosar, eu încă le mai caut. Cred în continuare că în acuzaţiile care au fost formulate nu există aceste probatorii”, a declarat avocatul Daniel Atasiei.

La rândul său, avocatul Liviu Bran, apărătorul lui Radu Judele, a afirmat că a cerut instanţei fie punerea clientului său în libertate, fie emiterea unei măsuri mai blânde, respectiv controlul judiciar sau arestul la domiciliu.

ADVERTISING

În acest dosar sunt vizaţi atât Dumitru Buzatu, acuzat de luare de mită, cât şi expertul Radu Judele, acuzat de luare de mită, dar şi de trafic de influenţă. 


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇