Două asociații ale magistraților cer Guvernului publicarea de urgență a ultimului raport GRECO

Două asociații ale magistraților cer Guvernului publicarea de urgență a ultimului raport GRECO

Două asociații ale magistraților cer Guvernului să autorizeze publicarea de urgență a ultimului raport GRECO referitor la ţara noastră.

Acesta a fost adoptat în sesiunea desfășurată între 22 și 25 martie 2021.

Cele două asociații, Forumul Judecătorilor din România și Inițiativa pentru Justiție, subliniază că raportul vizează și impactul modificărilor aduse Legilor Justiției în anii 2017-2019 asupra politicilor anticorupție din România.

”Nu există și nici nu trebuie să existe vreun fel de motiv de îngrijorare pentru a justifica un refuz de publicare imediată a Raportului GRECO.

ADVERTISING

Dimpotrivă, GRECO veghează la punerea în practică a angajamentelor statele membre de a-și uni eforturile, de a-și împărtăși experiențele și de a acționa împreună în acest domeniu, prin intermediul unui proces dinamic de evaluare și presiune reciproce”, se arată în comunicatul celor două asociații remis joi SpotMedia.ro.

Acestea subliniază că rapoartele de evaluare sunt întocmai respectate de statele membre, în cadrul cooperării loiale și al evaluării reciproce dintre acestea.

Puteți citi AICI întregul comunicat al Asociației Forumul Judecătorilor din România și Asociației Inițiativa pentru Justiție.

ADVERTISING

O situație similară a fost și în 2018. La acea vreme, după ce GRECO a adoptat raportul privind reformele în domeniul Justiţiei din Romania, s-a întârziat publicarea lui.

Tudorel Toader, ministru al Justiției în acel moment, spunea că Guvernul, şi nu el, autorizează publicarea Raportului Greco şi că a semnat memorandumul adresat Executivului prin care se solicită acest lucru.

I.O.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇