Dosarul Vlad Pascu: Cazul rămâne la Mangalia, în ciuda atitudinii halucinante a judecătoarei

Dosarul Vlad Pascu: Cazul rămâne la Mangalia, în ciuda atitudinii halucinante a judecătoarei

Dosarul în care Vlad Pascu este judecat pentru accidentul de la 2 Mai rămâne la Judecătoria Mangalia, după ce Curtea de Apel Constanţa a respins cererea procurorilor de strămutare.

Cei care au cerut în primul rând strămutarea au fost părinții lui Sebastian Olariu și Roberta Dragomir, cei doi tineri care au murit spulberați de Vlad Pascu pe 19 august anul trecut.

Ei sunt revoltaţi după ce judecătoarea căreia i-a fost alocat dosarul (Ioana Ancuţa Popoviciu) nici măcar nu știa cine sunt victimele. Judecătoarea a cerut buletinul tânărului mort în accident, despre care nu ştia că a decedat. 

ADVERTISING

La alt termen, tatăl tânărului ucis în accident a mers cu fotografia fiului său în sala de judecată şi cu toate acestea judecătoarea l-a întrebat cine este.

Inspecția Judiciară s-a autosesizat în acest caz și o va ancheta pe judecătoare, care a fost sancționată și în trecut pentru „exercitarea funcției cu rea-credință sau neglijență gravă”.

Însă cererea de strămutare a procesului a fost considerată neîntemeiată, iar decizia Curţii de Apel Constanţa este definitivă.  

Vlad Pascu a fost trimis în judecată, în luna octombrie, pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului şi conducerea unui vehicul sub influenţa substanţelor psihoactive.

ADVERTISING

La termenul din 14 martie, judecătoarea a admis solicitarea lui Vlad Pascu de judecare în procedură simplificată, prin care pedeapsa este redusă cu o treime. 

În 4 aprilie ar urma să aibă loc un nou termen în dosar, tot la Judecătoria Mangalia.

Avocatul familiei uneia dintre victime a precizat că la termenul din 4 aprilie se va discuta solicitarea de schimbare a încadrării juridice - care acum este de ucidere din culpă - în omor calificat.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇