Vlad Pascu a cerut arest la domiciliu, motivând că vrea să dea la facultate: Nu mă așteptam să fie pietoni

Vlad Pascu a cerut arest la domiciliu, motivând că vrea să dea la facultate: Nu mă așteptam să fie pietoni

Tribunalul Constanța a respins, marți, contestația depusă de Vlad Pascu la prelungirea arestului preventiv. Tânărul de 20 de ani care a comis accidentul din vara anului trecut din 2 Mai, soldat cu doi morți și 3 răniți, a spus că vrea să fie judecat în arest la domiciliu, pentru a putea să urmeze cursurile unei facultăți.

El a susţinut în fața instanței că s-a urcat drogat la volan, dar că nu se aștepta să fie pietoni de drum.

„Regret toate faptele. Cunosc învinovățirile care mi se aduc și regret faptele. Vreau să subliniez că nu am avut vizibilitate și timp de reacție pentru a putea preveni. Deși s-a speculat că am văzut, că a fost cu intenție, nu a fost cu intenție. Eu veneam din Vamă. Nu scuză că m-am urcat sub influența altor substanțe la volan. Știu că o să fie o pedeapsă cu executare pe baza Legii Anastasia.

ADVERTISING

Eu doar încercăm să ajung spre cazare, nu am luat niciodată în calcul ideea că s-ar fi petrecut o asemenea tragedie pe Drumul Național. Nu mă așteptăm să fie pietoni. Am cerut această schimbare din arest preventiv în arest la domiciliu pentru a putea să-mi pregătesc studiile, vreau să dau la facultate. În arest preventiv nu se pot face studii. Nu ai dreptul la educație, sunt doar câteva activități”, a spus Vlad Pascu în sala de judecată, citat de Adevărul.

Și avocații au încercat să convingă instanța, pe argumentul că fapta nu a fost comisă cu intenție.

ADVERTISING

„Avem un tânăr judecat pentru ucidere din culpă, nu pentru omor”, au spus apărătorii săi.

Săptămâna trecută a avut loc primul termen în dosarul tragediei, însă atunci apărătorii lui Pascu au obținut amânarea termenului, pentru că niciunul dintre ei nu a fost prezent.

Părinții celor doi tineri uciși de mașina condusă de Pascu au anunțat că cer strămutarea dosarului, după ce judecătoarea căreia i-a fost alocat dosarul nu știa nici măcar cine sunt victimele în acest caz. Inspecția Judiciară s-a autosesizat în acest caz și o va ancheta pe judecătoare.

ADVERTISING

Într-un alt dosar, Vlad Pascu a fost trimis în judecată de procurorii DIICOT, împreună cu părinţii săi, pentru trafic de droguri, pentru determinarea unei persoane să dea declaraţii mincinoase sau să nu prezinte probe şi pentru punerea la dispoziţie a locuinţei pentru consum de droguri. Acest dosar va fi judecat la Tribunalul Bucureşti.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇