Părinții tinerilor uciși în accidentul din 2 Mai cer strămutarea procesului. Judecătoarea care a întrebat dacă victimele sunt în sală va fi anchetată (Video)

Părinții tinerilor uciși în accidentul din 2 Mai cer strămutarea procesului. Judecătoarea care a întrebat dacă victimele sunt în sală va fi anchetată (Video)

Părinții lui Sebastian Olariu și Roberta Dragomir, cei doi tineri care au murit spulberați de Vlad Pascu în stațiunea 2 Mai pe 19 august anul trecut, vor strămutarea procesului după ce judecătoarea căreia i-a fost alocat dosarul nici măcar nu știa cine sunt victimele în acest caz. Inspecția Judiciară a anunțat vineri că s-a autosesizat în acest caz și o va ancheta pe judecătoare, care a fost sancționată și în trecut pentru „exercitarea funcției cu rea-credință sau neglijență gravă”.

Joi, la Judecătoria Mangalia a avut loc primul termen pe fond al procesului. Însă Pascu a cerut și obținut amânarea până pe 14 martie, motivând că nu mai are apărători. Avocatul Adrian Cuculis, care reprezintă familia tinere moarte în accident, a declarat că unul dintre avocaţii lui Pascu s-a retras din dosar, iar cel de al doilea a anunţat că nu poate participa la termenul de joi, pentru că este la o acţiune de protest alături de avocaţi din Baroul Bucureşti.

ADVERTISING

Însă chiar și în timpul scurt petrecut în sala de judecată - jumătate de oră -, magistratul a reușit să stârnească furia după ce a întrebat dacă este prezent în sală Sebastian Olariu, tânărul ucis în accident, potrivit Ziua de Constanța. În sală era prezent tatăl acestuia, care venise cu o fotografie înrămată a băiatului.

„Olariu Sebastian Andrei este prezent?”, a întrebat judecătoarea, stârnind rumoare în sală și lacrimile părinților îndurerați.

Observând reacția, magistratul a întrebat cu surprindere dacă „a decedat o victimă?”, primind răspuns din sală că este vorba de doi copii morți.

Părinți îndurerați și revoltați

La ieșire, el le-a spus printre lacrimi jurnaliștilor ce s-a întâmplat.

ADVERTISING

„N-am văzut în viața mea un asemenea judecător. Îi voia buletinul”, a spus plângând tatăl tânărului care a murit în accidentul din 2 Mai.

Când jurnaliștii l-au întrebat ce sentimente îl încearcă, bărbatul a spus printre suspine „de furie”.

Totodată, el consideră că faptul că procesul trenează pentru că Vlad Pascu nu mai are avocați face parte din strategia de apărare: „Eu cred că a fost făcută chestia asta”.

Vlad Matei Pascu a participat la proces prin videoconferință, el fiind în arest preventiv din 20 august. Pascu contestase măsura, însă cererea a fost respinsă joi definitiv de Tribunalul Constanța.

ADVERTISING

Tatăl lui Sebastian Olariu a spus și ce a simțit când a luat cuvântul Vlad Pascu: „Un nemernic, m-am uitat în jos (când a luat cuvântul Vlad Pascu - n.red.), că nu am mai putut să mă uit în ochii lui”.

Matei Vlad Pascu, judecat pentru accidentul de la 2 Mai. Doi tineri au murit! Azi, primul termen

Cu jurnaliștii care au așteptat în fața Judecătoriei Mangalia a stat de vorbă și Cătălin Dragomir, tatăl Robertei.

„Dumneavoastră nu vedeți că e circ, ce v-am spus azi dimineață, totul este o făcătură. Această judecătoare nu are ce căuta acolo. De la bun început totul a fost premeditat, iar cu ce i-a făcut lui Valentin Olariu e strigător la cer. Să vadă superiorii ei dacă asemenea personaj poate să judece cazuri”, a spus Cătălin Dragomir.

În legătură cu declarațiile lui Vlad Pascu în fața instanței, acesta a declarat că i s-a părut „foarte încrezător pe ce decizii se vor lua, e învățat exact cum trebuie să vorbească”.

Dragomir a anunțat că vor cere strămutarea procesului: „Doamna este pe lumea ei, nu era cu noi în sală”.

Matei Vlad Pascu, judecat pentru accidentul de la 2 Mai. Doi tineri au murit! Azi, primul termen

Judecătoarea, sancționată de CSM pentru exercitarea funcției cu rea-credință sau neglijență gravă

Magistratul care a comis eroarea revoltătoare este Ioana Ancuța Popoviciu. Inspecția Judiciară a anunțat vineri că s-a autosesizat în acest caz, însă judecătoarea nu e la prima anchetă sau sancțiune.

„Sesizarea din oficiu vizează respectarea obligației de studiere a dosarelor anterior ședinței de judecată (inclusiv din perspectiva prezenței în instituție a judecătorului anterior acestei date), maniera de gestionare a dosarelor și ședințelor de judecată, comportamentul judecătorului în ședințele de judecată, în principal cu referire la ședința de judecată din 22.02.2024, precum și existența unor eventuale situații de incompatibilitate în legătură cu dosarul menționat”, arată Inspecția Judiciară.

Potrivit G4Media.ro, aceasta este judecător din februarie 2013.

Potrivit CV-ului său, este absolventă a Facultății de Științe Juridice în domeniul Drept, la Universitatea din Oradea (2002-2006), după care a urmat un master în domeniul Drept, specializarea Drept privat, la aceeași universitate (2006-2008) și a absolvit Institutul Național al Magistraturii în 2011.

A fost consilier juridic la SC Framicol SRL (2007-2009), apoi avocat stagiar (ianuarie-octombrie 2009) în Baroul Bihor, iar apoi judecător stagiar și definitiv la Judecătoria Ineu.

Ziua de Constanța arată că Popoviciu este magistrat al Judecătoriei Mangalia din 15 martie 2022, când i-a fost aprobat de CSM transferul de la Judecătoria Ineu.

În mai 2023, Popoviciu a fost sancționată cu avertisment de CSM pentru „exercitarea funcției cu rea-credință sau neglijență gravă”.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇