Vlad Pascu va primi o pedeapsă mai mică, după ce și-a recunoscut faptele. Judecătoarea l-a întrebat pe tatăl unei victime cine este

Vlad Pascu va primi o pedeapsă mai mică, după ce și-a recunoscut faptele. Judecătoarea l-a întrebat pe tatăl unei victime cine este

Un nou termen în dosarul în care Vlad Pascu, drogat fiind, a provocat un accident rutier în localitatea 2 Mai în urma căruia doi tineri şi-au pierdut viaţa, a avut loc joi, la Judecătoria Mangalia.

Vlad Pascu a recunoscut, în faţa instanţei, faptele de care este acuzat de către procurori și va beneficia de reducerea pedepsei.

Tânărul nu a fost prezent fizic la instanţă, el participând la şedinţa de judecată prin sistemul de videoconferinţă. Tatăl tinerei ucise în accidentul produs de Vlad Pascu şi-a exprimat nemulţumirea faţă de această situaţie.

ADVERTISING

”Îl vedeţi pe Vlad Pascu adus aici? Nu. Există portiţa pentru a nu fi adus, se profită de ea şi cu asta basta. Dacă eram eu, Doamne-fereşte, în locul lui, mă luau de ceafă, îmi puneau cătuşele şi mă aduceau aici să fiu judecat. Discreţionar”, a comentat el.

Cu cât va fi redusă pedeapsa lui Vlad Pascu

Unul dintre avocaţii familiilor tinerilor uciși în accident a depus o cerere de schimbare a încadrării juridice a faptei (din ucidere din culpă, în omor calificat). Dar cererea nu a fost dezbătută la acest termen.

ADVERTISING

“Dacă făceam cu toţii o şedinţă de bloc să schimbăm administratorul, ieşea mai bine. Problema este în felul următor. Vorbim de o cerere care este depusă încă de la Parchet şi nu a fost dezbătută nici măcar astăzi. Doamna judecător i-a acceptat procedura abreviată, adică simplificată, adică să obţină şi o reducere a pedepsei de o treime, înainte să dezbată cererea de schimbare a încadrării juridice”, a afirmat avocatul Adrian Cuculis.

Întrebat ce pedeapsă ar putea primi Vlad Pascu în aceste condiţii, Adrian Cuculis a răspuns: “Aveam zece ani şi vreo şase luni la care aplicaţi o reducere de o treime”.

ADVERTISING

El consideră că prin deciziile luate la acest termen a fost favorizat din nou Vlad Pascu. “Pe fapta pentru care este cercetat Vlad Pascu se putea merge pe procedura simplificată, dar nu fără judecarea cererii noastre. Astăzi s-a inversat procedura, adică practic iarăşi cumva printr-o modalitate neînţeleasă de către mine şi sunt convins că nici de către colegii mei, s-a favorizat din nou inculpatul Vlad Pascu”, a mai transmis Cuculis.

Judecătoarea o comite din nou

Totodată, tatăl tânărului ucis în accident a mers cu fotografia fiului său în sala de judecată şi cu toate acestea judecătoarea l-a întrebat cine este.

“Sincer, nu mai am nicio speranţă. La felul cum se judecă în ţara asta, chiar nu mai am nicio speranţă. Până şi acum, m-a văzut cu poza băiatului în mână şi m-a întrebat cine sunt. Şi am zis că sunt tatăl lui Sebi şi l-am adus şi pe el în sală ca să îl vedeţi”, a povestit bărbatul jurnaliştilor.

Avocatul Adrian Cuculis a mai precizat că a fost depusă şi o cerere de recuzare a judecătoarei, care a fost respinsă.

“Noi am depus o cerere de recuzare, cerere care a fost respinsă, deci doamna judecător va rămâne definitiv în acest proces până când se va pronunţa, indiferent ce soluţie se va pronunţa. Este un alt complet din aceeaşi instanţă de judecată, colegele doamnei judecător, cele din Judecătoria Mangalia”, a mai precizat Adrian Cuculis.

Următorul termen a fost stabilit pentru data de 4 aprilie.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇