Dosar penal pentru ucidere din culpă în cazul gravidei cu COVID-19 care a murit după ce a fost transferată de la Arad la Timișoara

Dosar penal pentru ucidere din culpă în cazul gravidei cu COVID-19 care a murit după ce a fost transferată de la Arad la Timișoara

Polițiștii au deschis dosar penal pentru ucidere din culpă în cazul gravidei infectate cu coronavirus, care a murit după ce a fost transferată de la un spital din Arad la unul din Timişoara.

Potrivit purtătorului de cuvânt din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Arad, Adina Aconstantinesei, polițiștii s-au autosesizat în acest caz.

„Poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Arad s-au autosesizat cu privire la acest eveniment. În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală in rem sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă”, a transmis Adina Aconstantinesei, informeaza AradOnline.

ADVERTISING

Totodată, sunt în derulare și alte trei anchete deschise de Spitalul Județean și de Direcția pentru Sănătate Publică Arad.

Un medic din Timișoara a povestit cum a murit gravida

Medicul Raul Pătrașcu, care este și manager al Spitalului Clinic Judetean de Urgenta din Timisoara, a acuzat joi că, din cauza neglijenței celor de la Spitalul Județean Arad, o gravidă de 38 de ani, caz COVID, și fătul de 28 de săptămâni au murit.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

”Astăzi am avut un caz halucinant la Spitalul Județean din Timișoara, din punctul nostru de vedere. O tânără de 38 de ani, însărcinată în 28 de săptămâni, pozitivă COVID-19, transferată de la Spitalul Județean Arad către Maternitatea Bega sau Spitalul de Boli Infecțioase, încă nu știm care, a făcut un stop cardio-respirator în Ambulanță și, deci, a fost redirecționată către UPU Județean pentru că este cel mai performant din regiune.

ADVERTISING

Din păcate, pacienta a suferit încă trei stopuri cardio-respiratorii în UPU, iar ultima dată nu a mai putut fi salvată. Atât ea, cât și fătul au decedat”, a scris pe Facebook medicul, care a fost și consilier pe Sănătate în Guvernul Cioloș.

Acesta spune că femeia nu a fost tratată corespunzător și că atât viața ei, cât și a fătului puteau fi salvate.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇