Un pacient cu COVID-19, în stare gravă, a fost transferat de la București la Craiova. În Capitală nu mai sunt locuri la Terapie Intensivă

Un pacient cu COVID-19, în stare gravă, a fost transferat de la București la Craiova. În Capitală nu mai sunt locuri la Terapie Intensivă

Un pacient cu COVID-19, aflat în stare gravă, va fi transferat de la Spitalul de Urgență din București la cel din Craiova.

Potrivit Departamentului pentru Situații de Urgență, măsura a fost luată după ce toate locurile de pe secțiile de Terapie Intensivă din București, destinate persoanelor infectate cu noul coronavirus, au fost ocupate.

ADVERTISING

”Ca urmare a atingerii capacității maxime de internare pe secțiile de terapie intensivă a pacienților în stare gravă infectați cu noul Coronavirus, pentru îngrijirea și monitorizarea optimă a acestora, în cursul acestei zile, respectiv 24 iulie 2020, la nivelul Centrului Național de Coordonare și Conducere a Intervenției (CNCCI) a fost dispusă măsura transferului a unui pacient de la secția de Terapie Intensivă a unității spitalicești din București, respectiv Spitalul Universitar de Urgență către Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Transportul pacientului , intubat și ventilat mecanic se va realiza cu un elicopter de tip Mi-8 aflat în dotarea Inspectoratului General de Aviație al MAI, format din echipaj medical UPU-SMURD București”, a scris Departamentul pentru Situații de Urgență pe Facebook.

Arafat spune că nu mai erau paturi nici pentru simptomatici

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, a anunţat, joi seară, că miercuri noapte nu au mai existat locuri în spitalele COVID din Bucureşti pentru pacienţii simptomatici.

ADVERTISING

”După o discuţie cu domnul ministru Tătaru, cu primul ministru, cu ministrul Bode, decizia a fost hai să găsim încă două spitale”, a precizat Arafat.

El a explicat că o parte dintre pacienţi a ajuns la Spitalul Colentina, alţii la Spitalul Witting CFR. Şeful DSU apreciază că 5% dintre pacienţi ajung la Terapie Intensivă, iar 20 – 30% au nevoie de asistenţă medicală serioasă.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇