Doi străini au încercat să iasă din România ascunşi pe roată şi în portbagaj. 13 migranţi au vrut să intre cu barca gonflabilă

Doi străini au încercat să iasă din România ascunşi pe roată şi în portbagaj. 13 migranţi au vrut să intre cu barca gonflabilă

Un turc şi un tunisian au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi în portbagajul unui autoturism, respectiv deasupra roţii de rezervă a unui automarfar, potrivit Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Oradea.

„Vineri, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean bulgar, aflat la volanul unui autoturism, înmatriculat în Cehia, însoţit de un alt cetăţean bulgar în calitate de pasager.

ADVERTISING

În urma efectuării controlului amănunţit al mijlocului de transport, a fost descoperit, ascuns într-un locaş special amenajat între bancheta din spate şi portbagajul autoturismului, un cetăţean străin. Persoanele în cauză a fost preluate şi transportate la sediul sectorului pentru cercetări", se menţionează în comunicat, citat de Agerpres.

Persoana descoperită ascunsă în mijlocul de transport este un cetăţean turc, în vârstă de 35 ani.

"Ca urmare a celor constatate, cei doi cetăţeni bulgari sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de migranţi, la finalizarea cazului urmând a fi luate măsurile legale", precizează sursa citată.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Totodată, duminică, în jurul orei 15:10, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac I, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean sârb, aflat la volanul unui automărfar înmatriculat în Serbia. Acesta transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, echipamente medicale pentru o societate comercială din Germania.

"În urma efectuării controlului amănunţit al mijlocului de transport, a fost descoperit ascuns deasupra locului destinat roţii de rezervă un cetăţean tunisian, în vârstă de 18 ani. Şi în acest caz, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale", precizează purtătorul de cuvânt al ITPF Oradea, Laura Beatrice Bondar.

ADVERTISING

13 somalezi și afgani, prinși după ce au trecut Dunărea cu o barcă gonflabilă

Totodată, 13 cetățeni din Somalia și Afganistan, printre care și 4 minori, au trecut Dunărea cu o barcă gonflabilă pentru a ajunge într-o țară din vestul Europei, potrivit Mediafax.

Polițiștii de frontieră au prins grupul de cetățeni străni, format din cinci femei, patru bărbați şi patru minori, în gara Drobeta-Turnu Severin.

Aceștia au fost duși la sediul poliției pentru verificări, unde li s-a făcut triajul epidemiologic de către echipajul medical.

Grupul este format din patru cetățeni somalezi și nouă afgani, adulţii cu vârste cuprinse între 35 şi 44 de ani, iar minorii cu vârste cuprinse între 5 şi 17 ani.

Au declarat că se aflau pe teritoriul Serbiei şi au trecut frontiera în România cu o barcă gonflabilă, cu intenția de a încerca să ajungă într-un stat din vestul Europei.

Poliţiştii de frontieră continuă cercetările în acest caz.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇