Doi soldați palestinieni au fost ucişi din greșeală de un comando al forţelor speciale israeliene (Video)

Doi soldați palestinieni au fost ucişi din greșeală de un comando al forţelor speciale israeliene (Video)

Forţele speciale israeliene au împușcat mortal, joi, doi membri ai forţelor de securitate palestiniene, într-un incident la Jenin, în Cisiordania ocupată, anunţă autorităţile palestiniene.

Potrivit unor surse israeliene citate de Reuters, cei doi membri ai forţelor palestiniene au fost ”confundaţi” cu activişti, în timpul unei operaţiuni.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

Autorităţile israeliene nu au comentat cu privire la acest incident, care a avut loc în noaptea de miercuri spre joi.

Ministerul palestinian al Sănătăţii a anunţat că o a treia persoană a fost rănită grav.

Un activist a fost de asemenea ucis, potrivit unei surse din cadrul serviciilor israeliene de securitate.

Membri ai forţelor speciale israeliene, dintre care unii acţionau în civil, au efectuat o operaţiune la Jenin, în vederea arestării unor persoane suspectate că ar fi atacat recent militari israelieni, precizează această sursă.

Un schimb de focuri a avut loc, în timpul căruia a fost ucis un activist, iar altul a fost rănit şi reţinut, declară această sursă.

Poliţişti palestinieni, alertaţi de focurile de armă, au tras la rândul lor împotriva comandoul israelian, precizează sursa citată.

”Se pare că unitatea asupra căreia au tras opera în civil”, declară ea.

Potrivit unor surse din Jenin, un membru al organizaţiei Jihadul Islamic a fost ucis în incident, o informaţie neconfirmată imediat de către Ministerul palestinian al Sănătăţii.

Citește și:


Te invităm și pe pagina noastră de Facebook, unde vei găsi multe lucruri interesante, în plus față de site. Îți mulțumim că ne citești!