Percheziții DNA în vămile din estul țării: Sunt vizați 26 de vameși și polițiști de frontieră, care luau șpăgi pentru intrări ilegale în România

Percheziții DNA în vămile din estul țării: Sunt vizați 26 de vameși și polițiști de frontieră, care luau șpăgi pentru intrări ilegale în România

Procurorii DNA, în coordonare cu autorităţi judiciare din Republica Moldova, fac, marţi, mai mult de 30 de percheziţii, inclusiv la 5 puncte de trecere a frontierei, într-un dosar de luare de mită care vizează perioada iulie 2021-septembrie 2022.

Potrivit unui comunicat al DNA, sunt efectuate percheziţii la 31 de adrese din Iaşi, Vaslui, Botoşani, Galaţi, Neamţ şi Bihor.

Surse judiciare au precizat că vizaţi în acest caz ar fi lucrători din punctele de frontieră Borş, Stânca-Costeşti, Albiţa, Oancea, Sculeni pentru fapte de luare de mită.

ADVERTISING

Procurorii au condus la audieri 14 poliţişti de frontieră şi 12 vameşi, au declarat aceleaşi surse judiciare pentru Agerpres.

Aceştia sunt suspectați că ar fi luat șpagă între 20 și 250 de euro pentru a facilita trecerea ilegală a unor cetățeni moldoveni care voiau să ajungă în Germania, potrivit altor surse citate de G4Media.

Pe lângă percheziţiile din vămi, restul se fac la domiciliile suspecţilor.

"Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul teritorial Iaşi, în coordonare cu autorităţi judiciare din Republica Moldova, beneficiind de sprijinul Eurojust (Agenţia Uniunii Europene pentru cooperare judiciară în materie penală), efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie în legătură cu tranzitarea unor puncte de frontieră, comise în perioada iulie 2021 - septembrie 2022", se arată în comunicatul DNA.

ADVERTISING

În noiembrie, DNA a avut o operațiune masivă în vămi, într-un dosar cu prejudiciu estimat la 58 de milioane de lei.

Şeful Biroului Vamal de Frontieră Iaşi şi doi funcţionari din instituţie au fost reţinuţi de DNA. Ei sunt bănuiți că primeau “taxă” câte 300 de dolari pentru fiecare camion din Turcia care trecea prin vamă.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇