Directorul financiar al Trump Organization s-a predat după ce a fost inculpat. Fostul președinte acuză ”cea mai mare vânătoare de vrăjitoare din toate timpurile”

Directorul financiar al Trump Organization s-a predat după ce a fost inculpat. Fostul președinte acuză ”cea mai mare vânătoare de vrăjitoare din toate timpurile”

Allen Weisselberg, în vârstă de 73 de ani şi un fidel al lui Donald Trump, s-a prezentat el însuşi joi dimineaţă la biroul procurorului din Manhattan pentru a fi inculpat.

Procesul nu pare, deocamdată, să-l ameninţe pe fostul preşedinte, dar aceasta depinde de mărturiile pe care anchetatorii le-ar putea obţine de la Weisselberg, scrie AFP.

Rămas activ în viaţa politică după ce a pierdut anul trecut scrutinul prezidenţial în faţa democratului Joe Biden, Donald Trump nu neagă posibilitatea de a candida din nou în 2024 şi a calificat acuzarea celui care s-a ocupat de afacerea sa drept "continuarea celei mai mari vânători de vrăjitoare din toate timpurile".

ADVERTISING

De altfel, Trump Organization a calificat joi aşteptata inculpare a sa şi a directorului financiar al acestui holding, Allen Weisselberg, drept ''o încercare de a-i face rău fostului preşedinte'' Donald Trump.

''Aceasta nu este justiţie, este politică'', scrie purtătorul de cuvânt al Trump Organization într-un comunicat transmis de unele mass-media americane.

''Procurorul din Manhattan lansează urmăriri penale legate de avantaje acordate unui angajat pe care nici Fiscul şi niciun alt procuror nu s-ar gândi să le lanseze'', adaugă acesta, făcând referire la procurorul Cyrus Vance, care este un democrat, un motiv în plus pentru ca apropiaţii fostului preşedinte republican să-i pună la îndoială imparţialitatea.

Actul de acuzare încă nu a fost publicat, dar potrivit presei Weisselberg va fi inculpat pentru delicte fiscale legate de avantaje în natură primite în exercitarea funcţiei de director financiar şi pe care nu le-a declarat Fiscului, cum ar fi apartamente închiriate gratuit, suportarea taxelor şcolare ale fiului său, maşini de lux etc.

ADVERTISING

Citește și:



ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇