Dîncu: Este o acalmie falsă. Săptămâna viitoare vom vedea o nouă ofensivă care se va solda cu pierderi de vieţi omeneşti

Dîncu: Este o acalmie falsă. Săptămâna viitoare vom vedea o nouă ofensivă care se va solda cu pierderi de vieţi omeneşti

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, a declarat că nu sunt date concrete despre deplasarea frontului din Ucraina către Odesa, dar acest scenariu a fost deja luat în calcul de NATO. El a anunțat o nouă ofensivă, săptămâna viitoare, cu ”pierderi de vieți omenești”.

Declarațiile au fost făcute în contextul în care locuitorilor din Odesa li s-a spus să stea în case până duminică la ora 6.00, de teama atacurilor cu rachete rusești.

Întrebat sâmbătă seară, la Antena 3, despre extinderea războiului din Ucraina înspre Odesa, care ar putea pune în dificultate ţările riverane de la Marea Neagră, Vasile Dîncu a răspuns: ”În acest moment nu există date concrete despre asta. Dacă ne uităm însă la comportamentul lui Vladimir Putin, că s-au dislocat forţe dinspre zona Kievului înspre zona din Marea Neagră, sigur că ne putem aştepta şi la o evoluţie spre Odesa”.  

ADVERTISING

Ministrul a precizat că ”acest plan nu este nou pentru NATO”.  

”S-au luat în calcul toate perspectivele posibile, mai ales întărirea Flancului Estic. Va trebui să fim pregătiţi să echilibrăm fronturile”, a adăugat ministrul.  

”Nu trebuie să intrăm în alarmă în ceea ce priveşte venirea lui Putin, intenţia de a ataca Odesa şi o zonă proximă Mării Negre, însă evident că suntem vigilenţi si acest lucru a fost luat în calcul înainte", a mai subliniat ministrul. 

Acesta crede că liderul rus a încercat până acum să tragă de timp prin diplomaţie, negocieri pentru a concentra forţele în Donbas şi Lugansk.  

ADVERTISING

”Cred că are nevoie de o mică victorie măcar pentru a putea să treacă la negocieri (...) Este o acalmie falsă. Se pare că în săptămâna viitoare vom vedea o nouă ofensivă care se va solda cu pierderi de vieţi omeneşti şi fluxuri migratorii mai mari”, a mai declarat ministrul Apărării.  

Ziua 45 de război - desfăşurarea evenimentelor


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇